Διάτ. ΕισΠλημΠειρ 354/2009 [Ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σύνταξη και υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστου για λογαριασμό αλλοδαπής στο φάκελο της οποίας ανευρέθησαν μη γνήσια συνοδευτικά της αίτησής της για έκδοση άδειας εργασίας πιστοποιητικά. Έγκληση του αποκαλυφθέντος από την προανακριτική διαδικασία δράστη κατά του πληρεξουσίου Δικηγόρου που υπέγραψε τη μήνυση για ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση. Αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της ψευδούς καταμήνυσης. Αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της ηθικής αυτουργίας. Ο δικηγόρος αντλεί τις πληροφορίες για τη σύνταξη της μήνυσης από την εντολέα και δε μπορεί να γνωρίζει αν όσα αναφέρονται στο δικόγραφο είναι αληθή. Η έγκληση κατά του πληρεξουσίου Δικηγόρου της μηνύτριας αμέσως μετά την σε πρώτο βαθμό καταδίκη του εγκαλούντος σκόπευε στην ενίσχυση των υπερασπιστικών του ισχυρισμών στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.Διατάξεις : άρθρα 46 [παρ. 1 εδ. α’], 229 [παρ. 1] ΠΚ, 31 [παρ. 3], 47 [παρ 1-2], 177, 243 [παρ. 2] ΚΠΔ Κατά τη διάταξη του άρθρου 229 παρ. 1 του ΠΚ «όποιος εν γνώσει καταμηνύει άλλον ψευδώς ή αναφέρει γι’ αυτόν ενώπιον της αρχής, ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του γι’ αυτήν, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους». Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι, για τον απαρτισμό της έννοιας του εγκλήματος της ψευδούς καταμήνυσης, απαιτείται, αντικειμενικώς, η καταμηνυόμενη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.