ΜΠρΑθ 1759/2009 [Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αμελής συμπεριφορά θανατωθέντος πεζού καθόσον κατέβηκε αιφνίδια και χωρίς έλεγχο στο οδόστρωμα προκειμένου να το διασχίσει κάθετα. Η κατοχή από τον οδηγό αλβανικής άδειας ικανότητας οδήγησης δεν συνδέεται αιτιωδώς με το ατύχημα.Διατάξεις : άρθρα 38 ΚΟΚ, 176 ΚΠολΔ Με την από 7.5.2008 κλήση των εναγόντων φέρεται προς περαιτέρω συζήτηση η από 25.7.2007 αγωγή, μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1615/2008 μη οριστικής αποφάσεως αυτού του Δικαστηρίου, στις σκέψεις της οποίας το Δικαστήριο και πάλι εξ ολοκλήρου αναφέρεται προς αποφυγή περιττών επαναλήψεων, με την οποία, αφού κρίθηκε η νομική βασιμότητα της αγωγής, αναβλήθηκε η έκδοση οριστικής αποφάσεως για τους αναφερόμενους σ’ αυτήν λόγους. Από τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάσθηκαν ενόρκως στο ακροατήριο, οι οποίες περιέχονται στα πρακτικά της υπ’ αριθμ. 1615/2008 δημόσιας συνεδρίασης αυτού του Δικαστηρίου και τα έγγραφα που οι διάδικοι επικαλούνται και προσκομίζουν, αποδεικνύονται τα εξής: Στις 5.11.2006 και περί ώρα 18.00’, ο 1ος εναγόμενος, οδηγώντας την υπ’αριθμ. κυκλ. ... δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ήταν ασφαλισμένη στην 2η εναγομένη εταιρεία, εκινείτο στο ... Αττικής, επί της μονής κατευθύνσεως οδού ..., με κατεύθυνση από δυσμάς προς ανατολάς (προς την οδό ...). Η οδός ... έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6 μέτρων και ο 1ος εναγόμενος εκινείτο στο μέσον περίπου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.