ΔΠρΛάτσιο (Ρώμη) 2249/16.2.2010 (τμ. 2Q) [Άσυλο - Εφαρμογή του Κανονισμού 343/2003 (Δουβλίνο ΙΙ)](Μτφρ. - επιμ.: Ε. Μανωλιτσάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόφαση διοικητικού πρωτοδικείου της Ιταλίας επί προσφυγής αλλοδαπού, υπηκόου Ιράν κατά αποφάσεως του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας (Υπηρεσία για τις Κοινωνικές Ελευθερίες και τη Μετανάστευση) που διέταξε τη μεταφορά του αιτούντος στην Ελλάδα, ως κράτους αρμόδιου να αποφασίσει σχετικά με το αίτημά του για την αναγνώριση στο πρόσωπό του της ιδιότητας του πρόσφυγα. Εφαρμογή άρθρου 3 παρ. 2 του Κανονισμού 343/2003. Επίκληση εγγράφου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ με το οποίο συστήνεται στις Κυβερνήσεις των κρατών μελών να μην επιστρέφουν στην Ελλάδα αιτούντες άσυλο, λόγω αμφιβολιών ως προς την απόλαυση εκ μέρους τους πραγματικής προστασίας.(...) Ο προσφεύγων, υπήκοος Ιράν, υπέβαλε στις 2.10.2008 στην Ιταλία αίτημα για την αναγνώριση στο πρόσωπό του της ιδιότητας του πρόσφυγα. Η Διοίκηση διαπίστωσε - μέσω του συστήματος EURODAC (αντιπαραβολή των δακτυλικών αποτυπωμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο) - ότι ο ίδιος προσφεύγων είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα στην Ελλάδα την 1.4.2008. Η κεντρική μονάδα «Δουβλίνο» -αρμόδια υπηρεσία για τη διαπίστωση του αρμόδιου κράτους μέλους που θα εξετάσει το αίτημα ασύλου βάσει του Κανονισμού 343/2003 - απέστειλε στην Ελλάδα στις 30.10.2008 το αίτημα περί αναδοχής βάσει του άρθρου 16 παρ. 1 του Καν. 343/2003. Διαπιστώνοντας την σιωπηρή αποδοχή της Ελλάδας, βάσει του άρθρου 18 παρ. 7 του Καν. 343/2003, η Κεντρική...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.