Α. Δελτίο τύπου για την συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Πακιστάν

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Λουξεμβούργο, 7 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14416/10, PRESSE 260 (Συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Πακιστάν) Το Συμβούλιο ενέκρινε συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Πακιστάν για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν παρανόμως στο έδαφός τους (8793/09). Ο κυριότερος στόχος αυτής της συμφωνίας είναι να καθοριστούν, βάσει αμοιβαιότητας, ταχείες και αποτελεσματικές διαδικασίες για την εξακρίβωση της ταυτότητας και την ασφαλή και ομαλή επιστροφή αυτών των προσώπων. Η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει κατά πάσα πιθανότητα την 1η Δεκεμβρίου 2010. Θα εφαρμόζεται μόνον για τα πρόσωπα εκείνα τα οποία εισήλθαν στο έδαφος του Πακιστάν και των κρατών μελών της ΕΕ μετά την ημερομηνία αυτή [1] . Σύμφωνα με τα αντίστοιχα πρωτόκολλα της Συνθήκης της Λισσαβώνας, το Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε να συμμετάσχει στη συμφωνία. Η Ιρλανδία και η Δανία δεν συμμετέχουν. Ισχύς της συμφωνίας για τους ημεδαπούς, ενώ για τους υπηκόους τρίτων χωρών ισχύς της μόνον υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η συμφωνία καλύπτει την επανεισδοχή τόσο των ημεδαπών των δύο συμβαλλομένων μερών όσο και των υπηκόων τρίτων χωρών ή των απάτριδων. Για τη δεύτερη κατηγορία, η επανεισδοχή μπορεί να γίνει μόνον υπό ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες προβλέπουν ότι τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα: - πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρης θεώρησης ή άδειας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.