Β. Εγκύκλιοι και σχετικά έγγραφα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

1. Το τμήμα μεθόδων εργασίας και διαδικασιών της διεύθυνσης απλούστευσης διαδικασιών και παραγωγικότητας της γενικής διεύθυνσης Δ/κής οργάνωσης και διαδικασιών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτημα του Δικηγόρου Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Τσαούση σχετικά με τη χρονική ισχύ των εξουσιοδοτήσεων απάντησε με το υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/15597/2010 έγγραφό του τα εξής: «(...) 1. Η «Αντιπροσώπευση και Πληρεξουσιότητα» ρυθμίζεται από τα άρθρα 211 έως 225 του Αστικού Κώδικα. Ειδικότερα το άρθρο 222 αναφέρεται στην παύση της πληρεξουσιότητας και ορίζει ότι: «Η πληρεξουσιότητα, εφόσον δεν συνάγεται το αντίθετο, παύει από τη στιγμή που περατώθηκε η έννομη σχέση στην οποία στηρίζεται, όπως είναι ιδίως η σύμβαση εντολής, εταιρείας, εργασίας». 2. Η εξουσιοδότηση παρέχεται για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένης υπόθεσης η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πολλές ενέργειες ή υπηρεσίες, οι οποίες όμως αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σχετικής εξουσίας αντιπροσώπευσης. Επομένως χρησιμοποιείται η ίδια εξουσιοδότηση για κάθε μία από τις επιμέρους αυτές ενέργειες. Όσον αφορά στη διάρκεια ισχύος των εξουσιοδοτήσεων, σας ενημερώνουμε ότι δεν υφίσταται σχετική διάταξη, η οποία να καθορίζει το συγκεκριμένο θέμα, πέραν των γενικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα που παρατίθενται παραπάνω. Με βάση λοιπόν τις διατάξεις αυτές και υπό την προϋπόθεση ότι δεν ισχύουν ειδικότερες διατάξεις για την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.