Γ. Επιστημονική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές στα ζητήματα μετανάστευσης, ιθαγένειας & πολιτικής συμμετοχής των αλλοδαπών» - Συνδιοργάνωση Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, (Θεσσαλονίκη 15.3.2010)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2010, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Συμπεράσματα από το συντονιστή της εκδήλωσης Γεώργιο Α. Τσαούση, Δικηγόρο, μέλος Ε.Δ.Α.Μ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.) και η Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης (Ε.Δ.Α.Μ.), συνδιοργάνωσαν επιστημονική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές στα ζητήματα μετανάστευσης, ιθαγένειας & πολιτικής συμμετοχής των αλλοδαπών». Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Μαρτίου 2010, μόλις μερικές ημέρες μετά την ψήφιση και πριν τη δημοσίευση του Ν 3838/2010 (ΦΕΚ Α’ 49/24.3.2010), με τον οποίο τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και εισάγονται για πρώτη φορά ρυθμίσεις αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής των αλλοδαπών στις εκλογικές διαδικασίες στη χώρα μας. Πέραν όμως της χρονικής συγκυρίας, η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε και για ακόμη έναν λόγο ιδιαίτερα σημαντική, αφού παρευρέθησαν για να παρουσιάσουν τις νέες ρυθμίσεις αλλά και να αναπτύξουν τις απόψεις τους τα πλέον αρμόδια για τα υπό συζήτηση θέματα πρόσωπα, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (αρμόδια για θέματα μετανάστευσης) κυρία Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κύριος Ανδρέας Τάκης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους - πλην φυσικά των πολλών συναδέλφων δικηγόρων από το Δ.Σ.Θ. αλλά και από πολλούς ακόμη Συλλόγους της Ελλάδας - μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη της διοίκησης. Όσον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.