Χ. Συνοδινός, Νομολογιακές εξελίξεις στο πλαίσιο του προσδιορισμού του αρμόδιου κράτους για την εξέταση αίτησης ασύλου

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η προσέγγιση του ζητήματος του προσδιορισμού του κράτους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης χορήγησης ασύλου που υποβάλλεται σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από υπήκοο τρίτης χώρας. Προσέγγιση η οποία εξετάζεται υπό το φώς της απόφασης του ΔΕΕ της 21ης Δεκεμβρίου 2011 επί των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων N.S. κατά Secretary of State for the Home Department και Μ.Ε. κ.λπ. κατά Refugee Applications Commissioner κ.λπ., η οποία απομακρύνεται από το στείρο γράμμα του κανονισμού 343/2003 σχετικά με τη μεταφορά αιτούντα άσυλο προς το «υπεύθυνο κράτος μέλος».Περίληψη: Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η προσέγγιση του ζητήματος του προσδιορισμού του κράτους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης χορήγησης ασύλου που υποβάλλεται σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από υπήκοο τρίτης χώρας. Προσέγγιση η οποία εξετάζεται υπό το φώς της απόφασης του ΔΕΕ της 21ης Δεκεμβρίου 2011 επί των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων N.S. κατά Secretary of State for the Home Department και Μ.Ε. κ.λπ. κατά Refugee Applications Commissioner κ.λπ., η οποία απομακρύνεται από το στείρο γράμμα του κανονισμού 343/2003 σχετικά με τη μεταφορά αιτούντα άσυλο προς το «υπεύθυνο κράτος μέλος». Το 2011 υπήρξε μια χρονιά πλούσια σε εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα του προσδιορισμού του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.