ΑΠ 698/2011 (Τμ. Ζ’ Ποιν.) [Όρια της υποχρέωσης αιτιολογίας της απόφασης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Θ. Γκοΐνη, Αντιπρόεδρος ΑΠ Εισηγητής: Ι. Γιαννακόπουλος, Αρεοπαγίτης Εισαγγελέας: Α. Κανελλόπουλος, Αντεισαγγελέας ΑΠ Δικηγόρος: Δ. Τσαγκαλίδης Πρόκληση σωματικών κακώσεων και βλάβης της υγείας των εγκαλούντων με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη λόγω διαφοράς αστικής φύσης. Ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Αλβανία. Δεν υποχρεούται το δικαστήριο να αιτιολογήσει γιατί έκρινε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ως αναληθή και αναξιόπιστο, ούτε υποχρεούται το δικαστήριο να αναφέρει τι προέκυψε από τα αποδεικτικά μέσα ή να τα αξιολογήσει ή να τα συσχετίσει μεταξύ τους. Διατάξεις : άρθρα 308 [παρ. 1], 309, 310 [παρ. 2] ΠΚ, 93 [παρ. 3] Σ, 139, 176, 183, 510 [παρ. 1 στοιχ. Δ'], 583 [παρ. 1] ΚΠΔ Κατά τις διατάξεις των άρθρων 308 παρ. 1 και 309 του ΠΚ, αν η σωματική βλάβη τελέσθηκε με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται στον υπαίτιο φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εντεύθεν προκύπτει ότι για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της επικίνδυνης σωματικής βλάβης απαιτείται, αντικειμενικώς, πρόκληση της σωματικής βλάβης του άρθρου 308 παρ. 1 κατά τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή του παθόντος ή βαριά σωματική βλάβη αυτού, κατά την έννοια, ως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.