Α. Ψήφισμα της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας της 18ης Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνεδρίασε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου 2012, εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα: Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ υπόψη σοβαρές και αυξανόμενες αναφορές και καταγγελίες από δικηγόρους και άλλους για υφαρπαγή δικηγορικής ύλης και άμεσα και συγκεκαλυμμένα. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ότι, σύμφωνα με τις αναφορές και τις καταγγελίες, σε τέτοιες πρακτικές υφαρπαγής έχουν προχωρήσει τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και ομαδικά σχήματα, όπως οι λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟς), οι οποίες περιέργως έχουν πολλαπλασιαστεί εκπληκτικά σε αριθμούς τα τελευταία χρόνια. ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ότι η υφαρπαγή δικηγορικής ύλης, προκαλεί, εκτός της απώλειας εισοδήματος για τους δικηγόρους, δυσφήμιση για το δικηγορικό επάγγελμα λόγω της ανεύθυνης ανάληψης και ανεπιτυχούς διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων από πρόσωπα, φορείς, και μορφώματα χωρίς νομική κατάρτιση και εμπειρία και τις επαγγελματικές εγγυήσεις που συνοδεύουν τους δικηγόρους * * * ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι επάγγελμα κατοχυρωμένο από το νόμο για τους λόγους που ο νομοθέτης έχει διαχρονικά κρίνει (βλ. ενδεικτικά άρθρο 39 ΝΔ 3026/1954 (ΦΕΚ Α΄ 235), ΠΔ 81/2008 (ΦΕΚ Α΄ 120), Οδηγία 2005/36/ΕΚ για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, Οδηγίες 77/249/ΕΟΚ και 98/5/ΕΚ). Το δε άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα (αντιποίηση δικηγορίας) τιμωρεί όσους αναλαμβάνουν δικηγορικές εργασίες χωρίς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.