Γ. ΔΕΕ (26.04.2012): Άδειες παραμονής μακράς διάρκειας και τέλη αυτών

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2012, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 52/12 Απόφαση στην υπόθεση C-508/10 Επιτροπή κατά Κάτω Χωρών Ένα κράτος μέλος δε μπορεί να επιβάλλει υπερβολικά και δυσανάλογα τέλη για τη χορήγηση αδειών διαμονής στους υπηκόους τρίτων χωρών που είναι επί μακρόν διαμένοντες και στα μέλη της οικογενείας τους. Το ύψος των επιβαλλομένων τελών δεν μπορεί να συνιστά εμπόδιο στην άσκηση των δικαιωμάτων που απονέμει το δίκαιο της Ένωσης. Η οδηγία 2003/19 [1] προβλέπει ότι τα κράτη μέλη παρέχουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος στους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην επικράτειά τους νόμιμα και αδιάλειπτα κατά τα πέντε τελευταία έτη αμέσως πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης και οι οποίοι πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Στα πρόσωπα που απολαύουν του καθεστώτος αυτού χορηγείται άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος. Η οδηγία 2003/109 προβλέπει επίσης ότι τα κράτη μέλη χορηγούν άδειες διαμονής τόσο στους υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ήδη αποκτήσει το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος σε άλλο κράτος μέλος όσο και στα μέλη της οικογενείας τους. Στις Κάτω Χώρες, οι υπήκοοι τρίτων χωρών, πλην των Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι ζητούν να τους χορηγηθούν τίτλοι και άδειες διαμονής δυνάμει της οδηγίας 2003/109, οφείλουν να καταβάλλουν τέλη, το ύψος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 188 και 830 ευρώ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.