ΔΠρΠειρ 363/2012 (Προεδρ. Διαδ.) [Αποδοχή αίτησης ανάκλησης με επιβολή μέτρου εμφάνισης ενώπιον αστυνομικών αρχών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2012, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Αι. Τσαμουρά Δικηγόρος: Μ. Ζήση Ανάκληση κατόπιν απόρριψης αντιρρήσεων εξαιτίας μη νομιμοποίησης του υπογράφοντος το δικόγραφο δικηγόρου. Σύλληψη αλλοδαπής για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και κράτηση για την αποτελεσματική εξέταση του αιτήματός της για χορήγηση διεθνούς προστασίας ενώ δεν φέρει έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητα και την προέλευσή της και συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και τη δημόσια υγεία. Αποδοχή αντιρρήσεων εφόσον η αιτούσα είναι κάτοχος ισχυρού Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου αλλοδαπού, δεν έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση για την παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές του τόπου, ενώ δεν πάσχει από λοιμώδες νόσημα. Αναγκαία η επιβολή του μέτρου της τακτικής εμφάνισης της αιτούσας ενώπιον των αρμόδιων αστυνομικών αρχών λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων. Διατάξεις : άρθρα 76 [παρ. 5] Ν 3386/2005 και 55 [παρ. 2] Ν 3900/2010 [...] Με το κρινόμενο δικόγραφο, που κατ’ εκτίμηση του περιεχομένου του συνιστά αίτηση ανάκλησης, η αιτούσα ζητά να ανακληθεί η .../28.5.2012 απόφαση - πρακτικό του Δικαστηρίου τούτου, με την οποία απορρίφθηκαν οι κατ' άρθρο 76 παρ. 3 και 4 του Ν 3386/2005 αντιρρήσεις και να αρθεί η κράτησή της πού διατάχθηκε με την .../1/3.5.2012 απόφαση του Δ/ντή της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής. Ειδικότερα,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.