ΣτΕ 2094/2012 Τμ. Α’ [Επιδότηση ανεργίας - Διαφορές ουσίας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2013, Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 2094/2012 Τμ. Α' Πρόεδρος: Ν. Σακελλαρίου, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Χ. Χαραλαμπίδη, Πάρεδρος ΣτΕ Η διαφορά που εκδικάστηκε από το ΔΠρΑθ, κατόπιν άσκησης προσφυγής του εκκαλούντος κατά πράξης του εφεσίβλητου Οργανισμού, απορριπτικής αιτήματος του πρώτου να του χορηγηθεί τακτική επιδότηση ανεργίας, ανέκυψε κατ’ εφαρμογή προεχόντως της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας και συνιστά διαφορά ουσίας η οποία κατ’ έφεση εκδικάζεται από το διοικητικό εφετείο και όχι ακυρωτική διαφορά εκδικαζόμενη σε πρώτο βαθμό από το διοικητικό πρωτοδικείο, και κατ' έφεση από το ΣτΕ κατά το άρθρο 15 του Ν 3068/2002 και το Δ' Τμήμα αυτού (βλ. άρθρο 4 ΠΔ 361/2001). Δεν μεταβάλλεται δε ο κατά τα ανωτέρω χαρακτήρας της διαφοράς εκ του γεγονότος ότι στην προκειμένη περίπτωση αιτιολογία απόρριψης του αιτήματος χορήγησης της επίδικης κοινωνικοασφαλιστικής παροχής αποτελούσε η έλλειψη νόμιμης προϋπόθεσης χορήγησής της που συνδεόταν με τις προϋποθέσεις μεταβολής του είδους της εργασίας του εκκαλούντος από ανεξάρτητη σε εξαρτημένη κατά τις περί αλλοδαπών διατάξεις του Ν 2910/2001. Συνεπώς, η υπό κρίση έφεση, πρέπει να παραπεμφθεί, σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ. 1 του Ν 1968/1991, στο ΔΕφΑθ, ως αρμόδιο για την κρίση σε δεύτερο βαθμό της ως άνω ουσιαστικής διαφοράς. Διατάξεις : άρθρα 1 ΠΔ 361/2001, ΝΔ 2961/1954, 7 [παρ. 1 εδ. α'] Ν...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.