ΔΠρΘεσ 63/2014 Τμ. Β΄ Τριμ. [Απόρριψη αιτήματος χορήγησης ΕΔΤΟ - ΑΔΕΤ - Μη συνδρομή λόγου δημόσιας τάξης και ασφάλειας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΘεσ 63/2014 Τμ. Β΄ Τριμ. Πρόεδρος: Ι. Λαμπίρη, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγητής: Αλ. Κελτιμλίδης, Πρωτοδίκης ΔΔ Σε περίπτωση απόρριψης αιτήματος χορήγησης ή ανανέωσης ΕΔΤΟ από την αρμόδια Υπηρεσία έκδοσης, για λόγους εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, χωρεί ενδικοφανής προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου Αστυνομικού Διευθυντή ή Διευθυντή Αλλοδαπών. Δεδομένου ότι η διάταξη του άρθρου 15 του Ν 3068/2002, που προβλέπει την αίτηση ακύρωσης των εκδιδόμενων κατ’ εφαρμογή της περί αλλοδαπών νομοθεσίας ατομικών διοικητικών πράξεων, δεν επιτάσσει ρητώς την προηγούμενη τήρηση της ενδικοφανούς διαδικασίας ως προϋπόθεση του παραδεκτού του εν λόγω ενδίκου βοηθήματος, γεγονός που απαλλάσσει τη Διοίκηση από την υποχρέωση ενημέρωσης (ΣτΕ Ολ 876/2013), πρέπει να γίνει δεκτό ότι η κρινόμενη αίτηση παραδεκτώς, κατά την έννοια του άρθρου 45 παρ. 2 του ΠΔ 18/1989, στρέφεται κατά της απόφασης του Αναπληρωτή Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών, με την οποία απερρίφθη το αίτημα του αιτούντος για χορήγηση ΕΔΤΟ, και στην οποία δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά ότι η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής κατά αυτής, αποτελεί προϋπόθεση παραδεκτού της αίτησης ακύρωσης. Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα από τη χρονολογία τέλεσης της αξιόποινης πράξης του αιτούντος (20.01.2002) δίχως να έχει διαπιστωθεί, στο μεσοδιάστημα, οιαδήποτε (μεταγενέστερη) παραβατική συμπεριφορά του, παρά την έκδοση εις βάρος...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.