ΓνωμΕισΑΠ 1/2015 [Διαδικασίες απέλασης αλλοδαπού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 παρ. 4 εδ. α΄ και β΄ ΠΚ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΓνωμΕισΑΠ 1/2015 Αντεισαγγελέας ΑΠ: Β. Θεοδώρου Η έκδοση διάταξης του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου κράτησης περί αναστολής της απέλασης και επιβολής όρων απαιτείται, πριν από την απόλυση του αλλοδαπού κρατουμένου, και στην περίπτωση που η απέλαση κρίνεται εξ υπαρχής από την αρμόδια αστυνομική αρχή ως μη εφικτή. Η ταυτότητα του νομικού λόγου επιβάλλει την αποδοχή της άποψης ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος δεν απολύεται αυτοδικαίως μετά την έκτιση της ποινής του ή τη συμπλήρωση του χρόνου για την υφ' όρο απόλυση, αν δεν τηρήθηκε για οποιοδήποτε λόγο η διαδικασία που προβλέπεται για τη διερεύνηση του εφικτού ή μη της απέλασης και την προετοιμασία για την υλοποίησή της. Στην περίπτωση αυτή ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης οφείλει να ενημερώσει αμέσως τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα εκδώσει αμέσως αιτιολογημένη διάταξη , με την οποία είτε θα αναστέλλεται η απέλαση και θα επιβάλλονται όροι στον κρατούμενο, είτε θα παρατείνεται η κράτηση εντός των νομίμων πλαισίων. Διατάξεις: άρθρα 74 [παρ. 4 εδ. α΄, β΄], 100 [παρ. 3] ΠΚ, 4 Ν j 4322/2015 Προς: Τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας Θέμα: Διαδικασίες απέλασης αλλοδαπού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 παρ. 4 εδ. α΄ και β΄ του ΠΚ, όπως ισχύουν μετά την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.