ΣυμβΠλημ Λάρισας 383/2014 [Επιστροφή δικαστικώς απελαθέντος αλλοδαπού]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣυμβΠλημΛάρισας 383/2014 Πρόεδρος: Π. Μαυρομάτης Μέλη: Δ. Βασιλόπουλος, Μ. Γάκη Εισαγγελέας: Α. Γεωργίου, Αντεισαγγελέας Αίτηση άρσης ή ανάκλησης «διοικητικού μέτρου» απέλασης που επιβλήθηκε σε υπήκοο Αλβανίας με απόφαση του Μον. Πλημμ. διότι έχουν παρέλθει 14 έτη από τότε που εξεδόθη η απόφαση καθώς και διαγραφής από τον ΕΚΑΝΑ. Μη αναφορά στην αίτηση στοιχείων σχετικά με την εκτέλεση της απέλασης. Αρμοδιότητα Εισαγγελέα εκτέλεσης της ποινής και όχι Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο μετά την έναρξη ισχύος του Ν j 4055/2012 είναι αρμόδιο να αποφανθεί για απελάσεις που επιβάλλονται μετά την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου σύμφωνα με το άρθρο 74 ΠΚ ή που επιβλήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 4 και 5 αυτού, και στις δύο περιπτώσεις με βάση ποινές κάθειρξης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμόδιο να διατάξει την κατάργηση του διοικητικού μέτρου της εγγραφής αλλοδαπού στον ΕΚΑΝΑ. Απορριπτέα ως απαράδεκτη η υπό κρίση αίτηση. Διατάξεις: άρθρα 110 [παρ. 4 και 5] Ν 4055/2012, 74 ΠΚ Η γενομένη δεκτή εισαγγελική πρόταση έχει ως εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 1 του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε με το Ν 4055/2012 «Με την επιφύλαξη των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται σε διεθνείς συμβάσεις...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.