«Επισκόπηση Νομολογίας ΕΔΔΑ αναφορικά με το νομικό καθεστώς αλλοδαπών» (Ιανουάριος - Ιούνιος 2015)» (επιμ. - επεξ.: Ελ. Σβορώνου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Επιμέλεια - Επεξεργασία: Ελένη Σβορώνου, Δικηγόρος, LL.M UCL, ΜΔΕ Πολιτικής Δικονομίας ΕΚΠΑ 1) Απόφαση της 13.01.2015, Α.Μ.Ε. κατά Ολλανδίας (51428/2010), Τρίτο Τμήμα* Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ – Πρόταση μεταφοράς προσώπου στην Ιταλία όπου δεν έχει καμία διασύνδεση Ο προσφεύγων είναι πρόσωπο με καταγωγή από Σομαλία και εισήλθε τον Απρίλιο του 2009 στην Ιταλία, μαζί με ομάδα διακοσίων (200) ατόμων. Την επόμενη ημέρα οι τοπικές αρχές έλαβαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον κατέγραψαν ως πρόσωπο το οποίο εισήλθε παράνομα στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ακολούθως μεταφέρθηκε σε χώρο συγκέντρωσης προσώπων αιτούντων άσυλο, όπου και αιτήθηκε της αποδόσεως καθεστώτος διεθνούς προστασίας και τελικώς έλαβε προσωρινή άδεια παραμονής διάρκειας τριών (3) ετών. Τον Μάιο του 2009 έφυγε από τον χώρο συγκέντρωσης προς άγνωστη κατεύθυνση και τελικώς τον Οκτώβριο του 2009 αιτήθηκε ασύλου στην Ολλανδία. Τον Απρίλιο του 2010 οι ολλανδικές αρχές ζήτησαν από τις ιταλικές την ανάληψη του προσφεύγοντος την Ιταλία κατά τους όρους του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Τελικώς και δεδομένου ότι οι ιταλικές αρχές δεν απάντησαν σχετικώς εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) εβδομάδων, κρίθηκε ότι είχαν εμμέσως αποδεχθεί το αίτημα. Ο προσφεύγων διατείνεται ότι η μεταφορά του στην Ιταλία προσκρούει στο άρθρο 3 της Συμβάσεως δεδομένου ότι υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθεί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.