«Επισκόπηση Νομολογίας ΔΕΕ σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης υπηκόων τρίτων χωρών (Ιανουάριος - Ιούνιος 2015)» (επιμ.-επεξ.: Ασπ. Αρχοντάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ι. ΑΣΥΛΟ Επιμέλεια-Επεξεργασία: Ασπασία Αρχοντάκη , Δικηγόρος, Υπ. ΔΝ ΕΚΠΑ, Μ2 R Paris II Assas-Pantheon, M2 R Montesquieu Bordeaux IV, ΜΔΕ ΕΚΠΑ 1) ΔΕΕ, C-472/2013, της 26ης Φεβρουαρίου 2015, Andre Lawrence Shepherd κατά Bundesrepublik Deutschland (προδικαστικό ερώτημα) Προδικαστική παραπομπή - Οδηγία 2004/83/ΕΚ - Άρθρο 9 παρ. 2 στοιχεία β΄, γ΄ και ε΄ - Ελάχιστες απαιτήσεις για την υπαγωγή των υπηκόων τρίτων χωρών ή των απατρίδων στο καθεστώς πρόσφυγα - Προϋποθέσεις για την αναγνώριση του καθεστώτος πρόσφυγα - Πράξεις δίωξης - Ποινική δίωξη και επιβολή ποινής σε μέλος των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει στο Ιράκ. Ιστορικό πλαίσιο: Τον Δεκέμβριο του 2003, ο A.L. Shepherd, υπήκοος Ηνωμένων Πολιτειών, κατατάχθηκε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με την υποχρέωση να υπηρετήσει δεκαπέντε μήνες σε μάχιμες μονάδες. Εκπαιδεύτηκε ως τεχνικός συντήρησης ελικοπτέρων και τον Σεπτέμβριο του 2004 μετατέθηκε σε ένα αερομεταφερόμενο τάγμα στο Katterbach της Γερμανίας, από όπου και προωθήθηκε, από τον Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005, στο στρατόπεδο Speicher, κοντά στο Τικρίτ (Ιράκ). Στο διάστημα αυτό ασχολήθηκε με τη συντήρηση ελικοπτέρων και δεν μετείχε άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή σε μάχες. Τον Φεβρουάριο του 2005 η μονάδα του επέστρεψε στη βάση της στη Γερμανία και...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.