ΣτΕ 2946/2015 Τμ. Γ΄ [Διορισμός αλλοδαπού στο ΥΠΕΞ - Πολιτογράφηση - Συμπλήρωση ελάχιστων ετών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 2946/2015 Τμ. Γ΄ Πρόεδρος: Αικ. Συγγούνα , Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Α. Μ. Παπαδημητρίου , Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Γ. Παπαδάκη , Πάρεδρος ΝΣΚ Απόρριψη αιτήματος ένταξης υπάλληλου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πρεσβείας σε ένα εκ των κλάδων μονίμων υπαλλήλων του Υπ. Εξ. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 15 του Ν 2949/2001. Η απόφαση που εκδίδεται επί σχετικής αίτησης ακύρωσης υπόκειται σε έφεση. Με τις διατάξεις του άρθρου 53 παρ. 1 περ. α΄ του Ν 2594/1998, με τις οποίες τίθεται ως προϋπόθεση, για τον διορισμό ως υπαλλήλου στο Υπουργείο Εξωτερικών αλλοδαπού, που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, η συμπλήρωση τριών (3) ετών από την πολιτογράφησή του ,θεσπίζεται για μία, αντικειμενικώς καθοριζόμενη, κατηγορία Ελλήνων πολιτών, περιορισμός του δικαιώματος προσβάσεως αυτών σε δημόσια λειτουργία, ο περιορισμός, όμως, αυτός δεν οδηγεί σε πλήρη και οριστικό αποκλεισμό αυτών από το εν λόγω δικαίωμα και, κατά συνέπεια, δεν αντίκειται στις περί ισότητας διατάξεις του άρθρου 4 του Συντάγματος. (μειοψ.) Διατάξεις: άρθρα 53 [παρ. 1 περ. α΄] Ν 2594/1998 ,15 Ν 2949/2001 [...] 2. Επειδή, με την υπό κρίση έφεση ζητείται η εξαφάνιση της υπ’ αριθμ. 1601/2005 αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως της ήδη εκκαλούσης,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.