ΔΠρΑθ 357/2015 Τμ. 10ο Τριμ. [Άδεια διαμονής για οικογενειακή συνένωση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΑθ 357/2015 (Τμ. 10ο Τριμ.) Πρόεδρος: Δ. Λάσκαρη , Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγητής: Ι. Συρίβελης , Πάρεδρος ΔΔ Δικηγόροι: Κ. Ασλανίδου Ο αλλοδαπός που επιθυμεί τη χορήγηση άδειας διαμονής για οικογενειακή συνένωση στην Ελλάδα οφείλει μετά την είσοδο του στη Χώρα και πριν από τη λήξη της θεώρησης εισόδου, να καταθέσει σχετική αίτηση στο δήμο ή στην κοινότητα του τόπου κατοικίας ή διαμονής του. Συνεπώς, νομίμως απορριφθήκαν οι αιτήσεις της αιτούσας και του τέκνου της ως εκπρόθεσμες, δεδομένου ότι κατά το χρόνο υποβολής τους είχε παρέλθει η νόμιμη προθεσμία. Εξάλλου, δεν αποδεικνύεται ότι λόγοι ανωτέρας βίας εμπόδισαν την αιτούσα και το τέκνο της να υποβάλλουν τις αιτήσεις νωρίτερα. Το Σύνταγμα δεν εγγυάται στους αλλοδαπούς το δικαίωμα εισόδου, παραμονής και εργασίας στη Χώρα , ούτε είναι υποχρεωμένο να δεχτεί την οικογενειακή συνένωση των μελών της οικογένειας στο έδαφός της. Σε κάθε περίπτωση, για την απόρριψη των προσβαλλομένων πράξεων αρκεί η αιτιολογημένη διαπίστωση της έλλειψης των νομίμων προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη χορήγησή των αδειών για οικογενειακή συνένωση, χωρίς περαιτέρω να λαμβάνονται υπόψη οι οικογενειακές σχέσεις των αιτούντων που τους συνδέουν με τη Χώρα. Διατάξεις: άρθρα 53 – 56 Ν 3386/2005 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση ακύρωσης, για την άσκηση της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.