ΔΠρΑθ 414/2015 Τμ. 10ο Τριμ. [Δελτίο διαμονής μέλους οικογένειας Έλληνα ή πολίτη κράτους - μέλους της ΕΕ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΑθ 414/2015 (Τμ. 10ο Τριμ.) Πρόεδρος: Δ. Λάσκαρη , Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγήτρια: Μ. Αλεξοπούλου , Πρωτοδίκης ΔΔ Δικηγόροι: Π. Σκριβάνος Σε περίπτωση υποβολής αιτήματος αλλοδαπού, υπηκόου χώρας εκτός της ΕΕ, η Διοίκηση, εφόσον υφίσταται γάμος Ελληνίδας ή Έλληνα υπηκόου με αλλοδαπό ή αλλοδαπή και πραγματική συμβίωση των συζύγων στην Ελλάδα, υποχρεούται να ικανοποιήσει το υποβαλλόμενο από τον (την) αλλοδαπό (-ή) σύζυγο αίτημα χορήγησης άδειας διαμονής στη χώρα, εκτός εάν διαπιστωθεί ότι ο γάμος τελέστηκε με κύριο σκοπό την καταστρατήγηση των διατάξεων περί εισόδου και διαμονής αλλοδαπών ή την απόρριψη του αιτήματος επιβάλλουν συγκεκριμένοι και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος , όπως είναι, ιδίως, οι συνδεόμενοι με την προστασία της κρατικής ασφαλείας, λόγω της συνδρομής των οποίων καθίσταται ανεκτός (λαμβανομένων υπόψη και των ορίων που χαράσσει συναφώς η κατοχυρούμενη στο άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας) ο περιορισμός του συνταγματικώς κατοχυρούμενου δικαιώματος στην οικογένεια. Δεν αποτελεί προϋπόθεση του νόμου για τη χορήγηση άδειας διαμονής συζύγου Έλληνα πολίτη και, ως εκ τούτου, δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 61 του Ν 3386/2005, η δήλωση της μεταβολής της αστικής κατάστασης της αιτούσας (τέλεση γάμου) στο Δήμο διαμονής της εντός μηνός από τη μεταβολή. Διατάξεις: άρθρο 61 Ν 3386/2005 [...] 2. Επειδή, με...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.