ΕΔΔΑ προσφ. αρ. 21884/15 απόφ. της 30.3.2017 υπόθ. Chowdury κ.λπ. κατά Ελλάδας, [Human Trafficking - Υπόθεση «Μανωλάδα»] (παρατ. Αντ.- Μ. Σπυροπούλου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Στην υπόθεση Chowdury και λοιποί κατά Ελλάδας (προσφυγή αριθ. 21884/15) το ΕΔΔΑ, απεφάνθη ομόφωνα ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 4 παρ. 2 της ΕΣΔΑ εξαιτίας της παράλειψης του εναγόμενου Κράτους να εκπληρώσει τις απορρέουσες από τη Σύμβαση υποχρεώσεις του για αποτροπή της εμπορίας ανθρώπων, την προστασία των θυμάτων και την αποτελεσματική διερεύνηση των διαπραχθέντων εγκλημάτων και την τιμωρία των υπευθύνων για την εμπορία. Η υπόθεση αφορούσε 42 υπηκόους Μπαγκλαντές οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η εργασία τους στις καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα συνιστούσε καταναγκαστική εργασία και ότι η κατάστασή τους σχετιζόταν με εμπορία ανθρώπων (άρθρο 4 της Σύμβασης).ΕΔΔΑ προσφ. αρ. 21884/15 απόφ. της 30.3.2017 υπόθ. Chowdury κ.λπ. κατά Ελλάδας* Διατάξεις: άρθρο 4 [παρ. 2] ΕΣΔΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (5-31) Οι προσφεύγοντες, μετανάστες από το Μπανγκλαντές οι οποίοι διέμεναν στην Ελλάδα χωρίς άδεια εργασίας, προσλήφθηκαν σε διάφορες ημερομηνίες μεταξύ του Οκτωβρίου 2012 και του Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα και σε άλλους τόπους προκειμένου να εργαστούν στην μεγαλύτερη επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας της περιοχής, στη Μανωλάδα, στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, στη Δυτική Πελοπόννησο. Ζούσαν και εργάζονταν στα θερμοκήπια κάτω από σκληρές συνθήκες (σε πρόχειρα παραπήγματα φτιαγμένα από χαρτόνι, νάιλον και καλάμια, χωρίς τουαλέτες και τρεχούμενο νερό) υπό την επιτήρηση ένοπλων φρουρών και χωρίς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.