Διάταξη του Γενικού Δικαστηρίου της EE της 28ης Φεβρουαρίου 2017 στην υπόθεση T -192/16, NF κατά Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, [Προσφυγή ακυρώσεως – Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 – Δελτίο Τύπου – Έννοια της «διεθνούς συμφωνίας»] (παρατ. Κ. Καζανάς, Μ. Μουρτζάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απορριπτέα προσφυγή ακύρωσης της «Δήλωσης ΕΕ–Τουρκίας», όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 Μαρτίου 2016. Δράση κρατών μελών εκτός του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ στο πλαίσιο συνόδων των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων κρατών μελών με τον Τούρκο ομόλογό τους για ρύθμιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Η «Δήλωση ΕΕ–Τουρκίας» δεν αποτελεί διεθνή συνθήκη συναφθείσα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρ. 218 ΣΛΕΕ, έτσι ώστε να δεσμεύει την Ένωση. Ακόμα και υπό τη μορφή Δελτίου Τύπου δεν αποκλείεται ο έλεγχος πράξεων που έχουν εκδοθεί από όργανα της ΕΕ από το Γενικό Δικαστήριο αν το περιεχόμενό τους σκοπεί στην παραγωγή εννόμων αποτελεσμάτων.Διάταξη Ιστορικό της διαφοράς Επί των συναντήσεων μεταξύ των Ευρωπαίων και των Τούρκων ηγετών πριν από τις 18 Μαρτίου 2016 1. Στις 15 Οκτωβρίου 2015, η Δημοκρατία της Τουρκίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν ένα κοινό σχέδιο δράσης με τίτλο «EU-Turkey joint action plan» (στο εξής: κοινό σχέδιο δράσης) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της στηρίξεως των Σύρων υπηκόων που απολαύουν προσωρινής διεθνούς προστασίας και στον τομέα της διαχειρίσεως της μεταναστεύσεως, για την αντιμετώπιση της κρίσεως που δημιουργήθηκε λόγω της καταστάσεως στη Συρία. […] 3. Στις 29 Νοεμβρίου 2015, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.