«Επισκόπηση Νομολογίας ΕΔΔΑ αναφορικά με το νομικό καθεστώς αλλοδαπών (Ιανουάριος - Ιούνιος 2016)» (επιμ. - επεξ. Αν. Τσινασλανίδου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ενιαύσια κράτηση Σομαλών αιτούντων διεθνή προστασία δεν θεμελιώνει παραβίαση των άρ. 3 και 5 παρ. 1 της Ε.Σ.Δ.Α. αλλά συνεπάγεται παραβίαση του άρ. 5 παρ. 4.Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές της Μάλτας διέταξαν την κράτηση πολιτών Σομαλίας, αποκλειστικά για λόγους παράνομης παραμονής, προκειμένου να υλοποιήσουν διαταχθείσα σε βάρος των τελευταίων απόφαση εξαναγκασμένης απομάκρυνσης. Οι εν θέματι υπέβαλαν αίτηση διεθνούς προστασίας ενόσω τελούσαν υπό διοικητική κράτηση. Η διατήρηση της κράτησης για διάστημα περί των δώδεκα μηνών δεν συνεπάγεται άνευ άλλου τινός παραβίαση των άρ. 3 και 5 παρ. 1 της Ε.Σ.Δ.Α.. Ειδικότερα, η διαπιστωθείσα έλλειψη χώρου και ο υπερπληθυσμός για ορισμένο διάστημα της κράτησης ήταν τέτοιου βαθμού ώστε να θεμελιώνεται παραβίαση του άρ. 3 της Ε.Σ.Δ.Α. (βλ. σκ. 88 επ.). Κάθε ένας από τους προσφεύγοντες είχε περίπου 5 τ.μ. προσωπικού χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του (εξαιρουμένου του διαστήματος κράτησης κατά τον Αύγουστο, που αποτελεί μήνα έκρηξης της παράνομης μετανάστευσης στα κράτη του ευρωπαϊκού νότου). Επιπλέον, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στη φύλαξη των γυναικών κρατουμένων, στην παρεχόμενη σε όλους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε λοιπές, εν γένει, παροχές (π.χ. θέρμανση, προαυλισμός κ.λπ.), όπως αυτές (σ.σ. οι ελλείψεις) καταγράφονται από την CTP, το Δικαστήριο καταλήγει πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.