ΣτΕ 409/2017 Τμ. Δ΄ [Ενδεικτική η απαρίθμηση των αποδεικτικών στοιχείων του άρθρου 18 παρ. 4 α΄ του Ν 3536/2007]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Με την εξαιρετική διάταξη του άρθρου 18 παρ. 4 α΄ του Ν 3536/2007 θεσπίσθηκε ουσιαστική προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών, στο πρόσωπο των οποίων δεν συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η διαμονή τους στη Χώρα μέχρι την 31.12.2004 και επί εύλογο χρονικό διάστημα προ της ημερομηνίας αυτής. Στην ανωτέρω διάταξη παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία, χωρίς όμως να αποκλείεται η επίκληση από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς και άλλων πρόσφορων και ισχυρών στοιχείων, προερχομένων από δημόσια έγγραφα, τα οποία, είτε αυτοτελώς, είτε σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στην ως άνω διάταξη, αποδεικνύουν κατά τρόπο αναμφήριστο τη διαμονή αυτών στην Χώρα μέχρι την 31.12.2004 και επί εύλογο χρονικό διάστημα προ της ημερομηνίας αυτής.Με την εξαιρετική διάταξη του άρθρου 18 παρ. 4 α΄ του Ν 3536/2007 θεσπίσθηκε ουσιαστική προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών , στο πρόσωπο των οποίων δεν συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας , η διαμονή τους στη Χώρα μέχρι την 31.12.2004 και επί εύλογο χρονικό διάστημα προ της ημερομηνίας αυτής. Στην ανωτέρω διάταξη παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία, χωρίς όμως να αποκλείεται η επίκληση από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς και άλλων πρόσφορων και ισχυρών στοιχείων, προερχομένων από δημόσια έγγραφα, τα οποία, είτε αυτοτελώς,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.