ΔΠρΑθ 8988/2015 Τμ. 10ο Τριμ. [Απόρριψη αίτησης χορήγησης άδειας παραμονής – Λόγοι δημοσίας τάξης και ασφάλειας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Aπόρριψη αίτησης για χορήγηση άδειας διαμονής με βάση το άρθρο 91 παρ. 11 του Ν 3386/2005 και της ανανέωσής της με βάση το άρθρο 15 παρ. 1-4 του Ν 3386/2005 για λόγους δημοσίας τάξης και ασφάλειας. Παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας (άρθρο 66 του Ν 2121/1993), καταδίκη σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Απόρριψη έφεσης ως ανυποστήρικτης. Αίτηση ακύρωσης της απόφασης, μείωση της ποινής σε πέντε (5) μήνες φυλάκισης. Βάσει των νεότερων δεδομένων, κλονίζεται, επιγενόμενα, η αιτιολογία της πρώτης προσβαλλόμενης απόφασης. Η κρίση της Διοίκησης περί συνδρομής λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας στο πρόσωπο του αιτούντος δεν αιτιολογείται νόμιμα, καθώς μόνο το γεγονός της μοναδικής του ποινικής καταδίκης δεν θέτει, άνευ ετέρου, σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, και δεν αναφέρονται στην πρώτη προσβαλλόμενη απόφαση άλλα στοιχεία, τα οποία να στηρίζουν την κρίση της Διοίκησης σε βάρος του αιτούντος, όπως λόγου χάρη η κατ’ εξακολούθηση άσκηση της ένδικης παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας, ούτε ειδική κρίση περί της επικινδυνότητάς του λόγω της ως άνω καταδίκης.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.