ΑΠ 135/2017 Τμ. Ε΄ Ποινικό (ως Συμβούλιο) [Μη έκδοση Τούρκου Υπηκόου – Μη δίκαιη δίκη - Απάνθρωπη μεταχείριση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ευρωπαϊκή Σύμβαση Εκδόσεως, εγκλήματα αξιόποινα, τόσο κατά το νόμο του αιτούντος κράτους, όσο και κατά το νόμο του κράτους, παρά του οποίου ζητείται η έκδοση και να τιμωρούνται με ποινή στερητική της ελευθερίας ανωτάτου ορίου τουλάχιστον ενός έτους. Αρχή της ειδικότητας, εξειδίκευση, συγκεκριμενοποίηση και ακριβής καθορισμός της διωκόμενης πράξεως για την έκδοση. Αρχή της μη επαναπροωθήσεως των προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, εφαρμόζεται στο πλαίσιο της εκδόσεως. Επιδείνωση της θέσεως του εκζητουμένου αποτελεί η μη δίκαιη και αμερόληπτη κρίση της υποθέσεως του και η απάνθρωπη και μειωτική της προσωπικότητάς του μεταχείριση και εμποδίζει την έκδοση.Ευρωπαϊκή Σύμβαση Εκδόσεως , εγκλήματα αξιόποινα, τόσο κατά το νόμο του αιτούντος κράτους, όσο και κατά το νόμο του κράτους, παρά του οποίου ζητείται η έκδοση και να τιμωρούνται με ποινή στερητική της ελευθερίας ανωτάτου ορίου τουλάχιστον ενός έτους. Αρχή της ειδικότητας, εξειδίκευση, συγκεκριμενοποίηση και ακριβής καθορισμός της διωκόμενης πράξεως για την έκδοση. Αρχή της μη επαναπροωθήσεως των προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, εφαρμόζεται στο πλαίσιο της εκδόσεως. Επιδείνωση της θέσεως του εκζητουμένου αποτελεί η μη δίκαιη και αμερόληπτη κρίση της υποθέσεως του και η απάνθρωπη και μειωτική της προσωπικότητάς του μεταχείριση και εμποδίζει την έκδοση. Διατάξεις: άρθρα 28 [παρ. 1] εδ. α΄ Συντ ., 2...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.