Θ. Γαζή, Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα – Η συμβολή του Κανονισμού 2016/679 (GDPR)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2017, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα – Η συμβολή του Κανονισμού 2016/679 (GDPR) Θεοδώρα Γαζή , Y.Δ. Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων για το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες Περίληψη: Η επιδείνωση της γεωπολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Κεντρική Ασία και την Αφρική οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των πολιτών τρίτων χωρών που καταφτάνουν στην Ευρώπη, αιτούμενοι διεθνή προστασία, από τα τέλη του 2015 και μετά. To ευρύ φάσμα των ανθρωπιστικών αναγκών του πληθυσμού αυτού οδηγεί στη συνεχή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από μη κρατικούς φορείς για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία ρυθμίζεται από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (« ΓΚΠΔ»). Στο παρόν άρθρο αναλύεται η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από ανθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Εισαγωγή H σύννομη επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , μετά την έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων 1 ( εφεξής « Κανονισμός » ή « ΓΚΠΔ »), την 25 η Μαΐου 2018 . Ειδικότερα , στον τομέα της ανθρωπιστική βοήθειας , η προστασία των δεδομένων των επωφελούμενων προσώπων αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης από διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.