ΔΠρΠειρ 65/2019 Τμ. 12ο [Απόρριψη αίτησης ανανέωσης άδειας παραμονής για οικογενειακή επανένωση – Διαστήματα απουσίας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2017, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Απόρριψη αίτησης ανανέωσης άδειας παραμονής για οικογενειακή επανένωση – Διαστήματα απουσίας ΔΠρΠειρ 65/2019 Τμ. 12ο Δικαστής: Γ. Τσαπράζη , Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγήτρια: Α. Σταθοπούλου , Πρωτοδίκης ΔΔ Δικηγόρος: X. Σπύρου Ο υπήκοος τρίτης χώρας αντλεί από την Οδηγία 2003/86 δικαίωμα εισόδου και διαμονής στο κράτος - μέλος υποδοχής για λόγους οικογενειακής επανένωσης . Το κράτος - μέλος μπορεί να περιορίσει το δικαίωμα αυτό μόνο για τους προβλεπόμενους από την ίδια την Οδηγία λόγους , όπως για λόγους δημόσιας τάξης , δημόσιας ασφάλειας ή δημόσιας υγείας ή λόγω διαπίστωσης καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος οικογενειακής επανένωσης , δίχως να καταλείπεται στον εθνικό νομοθέτη αρμοδιότητα προς θέσπιση επιπρόσθετων περιορισμών που δυσχεραίνουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού . Άρνηση χορήγησης ή ανανέωσης και η ανάκληση άδειας διαμονής για οικογενειακή επανένωση παρίσταται προϊόν εξατομικευμένης εξέτασης κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης , κατά την οποία λαμβάνονται δεόντως υπόψη η φύση και η σταθερότητα των οικογενειακών δεσμών του προσώπου , η διάρκεια της διαμονής του στο κράτος - μέλος , η ύπαρξη οικογενειακών , πολιτιστικών και κοινωνικών δεσμών με τη χώρα καταγωγής του , καθώς επίσης και το βέλτιστο συμφέρον των ανήλικων τέκνων . Εξάλλου , η γενική διάταξη του άρθρου 21 παρ . 6 του Ν 4251/2014...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.