Μ. Κουλεντιανού / Δ. Καραγκούνης, Ψηφιακές δεξιότητες και σύγχρονο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) - Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων υπό την επιρροή της πανδημίας (COVID-19)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 176/2020, Δεκέμβριος 2020

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €105.00
ΝΠ €150.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Μαρία Κουλεντιανού Αν. Προϊστάμενη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού - Τζάνειο Νοσοκομείο, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος ΟΔΕ - Πανεπιστήμιο Πειραιώς Δημήτριος Καραγκούνης Νομικός LLM, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος ΟΔΕ - Πανεπιστήμιο Πειραιώς Περίληψη Ολόκληρος ο πλανήτης δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο πλήττεται από την πανδημία της COVID-19. Αναπόφευκτα, μεγάλο μέρος των συθέμελων αλλαγών εντοπίζεται στο οικονομικό γίγνεσθαι, με έμφαση στη λειτουργία των επιχειρήσεων και την αναμόρφωση της αγοράς. Σήμερα πλέον, το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής τόσο από την επιχειρηματική σκοπιά, όσο και από την πλευρά των καταναλωτών ως πρακτική ανάγκη. Η παραδοσιακή «επιχείρηση» ως κλασσική μονάδα -στη νεωτερική ιστορία της οικονομίας- οργάνωσης της παραγωγής και διάθεσης των παραγομένων προϊόντων (είτε αυτά είναι αγαθά, είτε υπηρεσίες ή/και συνδυασμός τους), καλούμενη στην μέχρι σήμερα βιβλιογραφία ως ο «ζωντανός οργανισμός», αντικαθίσταται από το ψηφιακό κατάστημα. Οι καταναλωτές με δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το εύρος των απαιτούμενων πληροφοριών και την πλήρη γνωστική δυνατότητα να αφομοιώσουν και να επεξεργασθούν άμεσα τις διαθέσιμες πληροφορίες, δημιουργούν ισχυρότατη ροπή μετάλλαξης των επιχειρήσεων με έμφαση στην ψηφιακή καινοτομία. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν ως προς την επιχείρηση, τόσο εσωτερικές διεργασίες με την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού της, όσο και εξωτερικές διεργασίες ως προς τη σύναψη εξ αποστάσεως συμβάσεων....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.