ΣτΕ 1040/2020 [Παραβάσεις Κ.Β.Σ. - Πράξη επιβολής προστίμου - Ελλιπής ημερομηνία έκδοσης - Ακυρότητα - Αρχή της νομιμότητας της διοικητικής δράσης]

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 179/2021, Μάρτιος 2021

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

  ΣτΕ 1040/2020 Τμ. Β΄ Παραβάσεις Κ.Β.Σ. Λήψη και καταχώριση εικονικών στοιχείων. Ακύρωση πράξης επιβολής προστίμου ως νομικά πλημμελούς, επειδή δεν έφερε πλήρη ημερομηνία έκδοσης. Αρχή της νομιμότητας της διοικητικής δράσης. Η διοικητική πράξη πρέπει να φέρει την ημερομηνία έκδοσής της, η έλλειψη όμως του στοιχείου αυτού δεν επάγεται ακυρότητα της πράξης, σε περίπτωση κατά την οποία από το όλο περιεχόμενό της ή και από τα στοιχεία του φακέλου, συνάγεται ότι αυτή εκδόθηκε μεταξύ δύο συγκεκριμένων ημερομηνιών, ο δε καθορισμός της ακριβούς χρονολογίας έκδοσής της δεν ασκεί επιρροή στην ανεύρεση του κρίσιμου για την επίλυση της διαφοράς νομικού και πραγματικού καθεστώτος, το οποίο δεν μεταβλήθηκε ανάμεσα στις δύο αυτές ημερομηνίες. Παραδεκτή η αίτηση αναίρεσης, ενόψει αντίθεσης της αναιρεσιβαλλομένης με την απόφαση που έλυσε το κρίσιμο νομικό ζήτημα. Δεκτή η αίτηση αναίρεσης. Παραπέμπει στο δικάσαν δικαστήριο.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.