- Σ. Χαριτάκης, Νόμος περί τροποποιήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 (κίνητρα ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή σύγκλιση)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 48/2009, Απρίλιος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ
ΝΠ €ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Στέλιος Χαριτάκης BSc., MSc, Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής Qix - Σύμβουλοι Στρατηγικής Ανάπτυξης Στις 4 Μαρτίου 2009 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 40 ο Ν 3752/2009 «Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και άλλες διατάξεις», ο οποίος προβλέπει σημαντικές αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο, όπως ίσχυε μέχρι τότε. Εκτενή περίληψη του Αναπτυξιακού Νόμου είχαμε παρουσιάσει στο τεύχος Επιχείρησης Νοεμβρίου 2007. Σήμερα, λόγω των αλλαγών που έχουν επέλθει σε πολλά σημεία του, παρουσιάζουμε μία ανάλυση των τροποποιήσεων αυτών, καθώς και την περίληψη του Νόμου, με ενσωματωμένες τις εν λόγω τροποποιήσεις. Για διευκόλυνση του αναγνώστη σε κάθε τροποποίηση παρουσιάζουμε τόσο το σκεπτικό αυτής, όσο και τη σύνδεσή της με το αντικείμενο που τροποποιήθηκε. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο αναγνώστης μπορεί απευθείας να ανατρέξει στο δεύτερο μέρος του άρθρου όπου παρουσιάζεται συνοπτικά ο Νόμος, σε τέτοια μορφή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κείμενο αναφοράς από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Α΄ ΜΕΡΟΣ: Οι βασικές τροποποιήσεις Με το Ν 3752/2009 τροποποιείται σημαντικά ο Αναπτυξιακός Νόμος 3299/2004 σε πολλά σημεία, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα εξής: 1. Κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής Η φορολογική απαλλαγή αποτελεί μορφή ενίσχυσης που δύναται να επιλέγεται από τις επιχειρήσεις όταν υλοποιούν επενδυτικά σχέδια του Ν 3299/2004 και συνίσταται στο δικαίωμα που αποκτά ο φορέας της επένδυσης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.