- Α. Δράγιος, Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών (Ν 3853/2010) - Yπηρεσίες Μίας Στάσης (ΥΜΣ)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 74/2011, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2011

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €105.00
ΝΠ €150.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Οι υποχρεώσεις των συμβολαιογράφων ως ΥΜΣ και η συνεργασία των συμβολαιογράφων με τους λογιστές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης εταιρειών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3853/2010.Αθανάσιος Δράγιος, Συμβολαιογράφος Αθηνών, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσσου   Ι. Νομικό πλαίσιο - Γενικές παρατηρήσεις Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3853/2010 σκοπός του Νόμου αυτού είναι η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εμπορικών εταιρειών και ειδικότερα των Ομορρύθμων εταιρειών, των Ετερορρύθμων Εταιρειών, των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και των Ανωνύμων Εταιρειών. Στη συνέχεια, εκδόθηκε η Κ1-802/23.3.2011 (ΦΕΚ Β΄ 470) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα «Καθορισμός διαδικασιών, προϋποθέσεων, τεχνικών λεπτομερειών και λοιπών θεμάτων σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών μιας στάσης για τη σύσταση Εταιρειών», με την οποία καθορίστηκαν οι διαδικασίες και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο της λειτουργίας των υπηρεσιών μίας στάσης για τη σύσταση εταιρειών. Με τις διατάξεις του Ν 3419/2005 (ΦΕΚ Α΄ 297) καθιερώθηκε το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Με την καταχώριση των εταιρειών στο ΓΕΜΗ οι εταιρείες αποκτούν νομική προσωπικότητα και λαμβάνουν αριθμό ΓΕΜΗ,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.