ΣΣΕ της 7.2.2006 Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών επιβατικών και αγοραίων αυτοκινήτων δημόσιας χρήσεως (ΤΑΞΙ και ΑΓΟΡΑΙΑ) (ΠΚ 5 15.2.2006)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 12/2006, Απρίλιος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €105.00
ΝΠ €150.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

[Συμβαλλόμενα μέρη: 1. Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ και Αγοραίων, 2. Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ)] Άρθρο 1 Έκταση ισχύος Στις διατάξεις της ΣΣΕ αυτής υπάγονται οι με σχέση εξαρτημένης εργασίας εργαζόμενοι οδηγοί των δημοσίας χρήσεως επιβατικών αυτοκινήτων με ή χωρίς μετρητή όλης της χώρας (Ταξί και αγοραία). Άρθρο 2 Βασικός μισθός Ο βασικός μισθός των οδηγών του άρθρου 1 της παρούσας ορίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2006 στα 655 ευρώ. Άρθρο 3 Επιδόματα Στους οδηγούς του άρθρου 1 της παρούσας χορηγούνται τα παρακάτω επιδόματα που υπολογίζονται επί του βασικού τους μισθού. α) Τριετιών σε ποσοστό 5% για κάθε τριετία πραγματικής εργασίας οδηγού αυτοκινήτων σε οποιοδήποτε εργοδότη, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή σε ιδιόκτητο αυτοκίνητο και μέχρι δέκα (10) τριετίες. Η προϋπηρεσία σε άλλους εργοδότες αποδεικνύεται με βεβαίωση του ή των προηγούμενων εργοδοτών ή με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα. Σε περίπτωση που ο οδηγός έχει προϋπηρεσία οδηγού σε ιδιόκτητο ή συνεταιρικό αυτοκίνητο η προϋπηρεσία του αποδεικνύεται με βεβαίωση του ΤΣΑ. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται από την πρόσληψη του οδηγού εφόσον υποβληθούν τα σχετικά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας μέσα σε ένα μήνα από την πρόσληψη. Εάν καθυστερήσει με ευθύνη του εργαζομένου η υποβολή των πιστοποιητικών αυτών, η...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.