—Κ. Ψύλλας, Διανομή κερδών ημεδαπής πλοιοκτήτριας εταιρείας εκμετάλλευσης επαγγελματικών πλοίων αναψυχής (Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής Ν.Ε.Π.Α.)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 31/2007, Νοέμβριος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €105.00
ΝΠ €150.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κωνσταντίνος Α. Ψύλλας, Λογιστής - Φοροτεχνικός Α. Νομοθετικό πλαίσιο Σύμφωνα με το Ν 2743/1999 (ΦΕΚ Α' 211/13.10.1999) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ θεωρείται το πλοίο, που έχει μεταφορική ικανότητα μέχρι και σαράντα εννέα (49) επιβάτες, το οποίο διαθέτει χώρους ενδιαίτησης, πέραν αυτών του πληρώματος, και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εκτέλεση ταξιδίων αναψυχής ή και περιήγησης με ολική ναύλωση. Ο χαρακτηρισμός ενός πλοίου ως «επαγγελματικού πλοίου αναψυχής» αποδίδεται με άδεια από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από αίτηση και υποβολή των καθοριζόμενων δικαιολογητικών από τον πλοιοκτήτη ή εφοπλιστή. Η άδεια ισχύει για αόριστο χρόνο με την επιφύλαξη των παραγράφων 5 και 7 του άρθρου 2 του ανωτέρω Νόμου «Πλοία αναψυχής και άλλες διατάξεις». Η εκμετάλλευση των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής επιτρέπεται μόνον με ολική ναύλωση διάρκειας τουλάχιστον δώδεκα (12) ωρών και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την αναψυχή ή και περιήγηση. Ολική ή μερική ναύλωση για μεταφορά προσώπων με εισιτήριο ή πραγμάτων με ναύλο απαγορεύεται. Η σύμβαση ολικής ναύλωσης έχει ως αντικείμενο τη χρήση του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής μόνο για αναψυχή ή και περιήγηση. Η σύμβαση αποδεικνύεται εγγράφως με την κατάρτιση ναυλοσύμφωνου, το υπόδειγμα του οποίου έχει καθορισθεί στην ΕτΚ (ΦΕΚ τ. Β' 1124/30.08.2001). Η θεώρηση του ναυλοσύμφωνου πραγματοποιείται από τις Λιμενικές Αρχές και ένα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.