Αυθαίρετα - Διατάξεις που επιτρέπουν την εξαίρεση από την κατεδάφισή τους - Αντισυνταγματικότητα. ΣτΕ Ολ 3500/2009 (Παρατηρήσεις: Αγγελική Λαλαούση)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2010, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Προεδρεύων: Μ. Βροντάκης Εισηγητής: Ν. Ρόζος Δικηγόροι: Επ. Σπηλιωτόπουλος, Σοφ. Σπηλιωτοπούλου, Ευαγ. Τριανταφύλλου, Σπ. Νικολάου, Χαρ. Χρυσανθάκης Διατάξεις που επιτρέπουν την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαιρέτων - Αντισυνταγματικότητα Αντισυνταγματικότητα διατάξεων που επιτρέπουν την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών ανεγειρόμενων μετά την 31.1.1983. Προϋποθέσεις με τις οποίες η προαγωγή μιας οικονομικής δραστηριότητος προαπαιτεί τη θέσπιση εξαιρετικής πολεοδομικής ρυθμίσεως. Η διάταξη του εδαφίου β’ της παρ. 9 του άρθρου 4 του Ν 2508/1997 αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 24 παρ. 2 και 106 παρ. 1, 2 του Συντ. δεδομένου ότι δεν συνοδεύεται από ειδική μελέτη που να τεκμηριώνει επαρκώς τη ρύθμιση της. [......] 3. Επειδή, με την ...... οικοδομική άδεια της Διευθύνσεως Πολεοδομίας του Τομέα ...... Αττικής της Νομαρχίας Αθηνών επετράπη στην ......... Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων η «Επισκευή - Διαρρύθμιση - Ανακαίνιση Ξενοδοχείου και Κατασκευή Πισίνας και αλλαγή των όψεων» κτηρίου που φέρεται ότι ανήκει σε αυτήν και ευρίσκεται επί της οδού......, στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) ...... του σχεδίου πόλεως της ....... Αττικής. Αίτηση ακυρώσεως που άσκησε κατά της οικοδομικής αυτής άδειας η ...... ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε με την ...... απόφαση του δικαστηρίου αυτού. Κατ’ αυτής η .......άσκησε έφεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.