Διανομή κοινού ακινήτου - Αναβολή της δίκης κατά 249 ΚΠολΔ - Προδήλως ασύμφορος η αυτουσία διανομή - Κρίση του δικαστηρίου - Πότε διατάσσεται πλειστηριασμός του επικοίνου. ΕφΠειρ 166/2011 (Παρατηρήσεις: Θεμιστοκλής Μερσίνης)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 4/2011, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Γ. Λαπατάς Εισηγητής: Μ. Ταγκαλάκη Δικηγόροι: Κ. Ηλιόπουλος, Ι. Χαρτοφύλαξ   Διανομή κοινού ακινήτου - Αναβολή της δίκης κατά 249 ΚΠολΔ - Προδήλως ασύμφορος η αυτουσία διανομή - Κρίση του δικαστηρίου - Πότε διατάσσεται πλειστηριασμός του επικοίνου. Οι περιπτώσεις αναβολής της δίκης για προκριματικά ζητήματα απαριθμούνται περιοριστικά στην 249 ΚΠολΔ. εναπόκειται στην κυριαρχική εξουσία του δικαστηρίου να διατάξει την αναβολή ή, κατ’ ακριβολογία, την αναστολή της δίκης ή να χωρήσει περαιτέρω στην έρευνα της διαφοράς, όταν για το ίδιο θέμα υφίσταται άλλη πολιτική δίκη εκκρεμής ενώπιον του ίδιου ή άλλου δικαστηρίου, μεταξύ των ίδιων ή διαφόρων προσώπων, για το σκοπό εναρμόνισης της δικαστικής κρίσης σχετικώς προς το ίδιο ζήτημα ή από άλλο λόγο που αφορά την ορθή εκτίμηση της διαφοράς που εκκρεμεί στο δικαστήριο. Κατά τα άρθρα 479, 480, 481 παρ. 1 και 484 ΚΠολΔ, όταν η διαίρεση του διανεμητέου ακινήτου είναι προδήλως δυνατή, αδύνατη ή ασύμφορη, το δικαστήριο δεν υποχρεούται να διατάξει αποδείξεις. Αν δε αυτή είναι ανέφικτη ή ασύμφορη διατάσσεται η πώληση με πλειστηριασμό. Προδήλως αδύνατη ή ασύμφορη είναι η αυτούσια διανομή όταν, κατά τους κανόνες της κοινής πείρας και της λογικής, το διανεμητέο δεν μπορεί να διανεμηθεί σε μέρη ανάλογα με τις μερίδες των κοινωνών χωρίς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.