Ασφαλιστικά Μέτρα - Αίτηση προσωρινής ανάθεσης επιμέλειας ανηλίκου στον πατέρα - Συνθήκες προσαρμογής του ανήλικου - Συνδρομή επείγουσας περίπτωσης - Συμφέρον του τέκνου. ΜΠρΠειρ 6627/2010(Παρατηρήσεις: Χριστίνα Ι. Βαθειά)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Κ. Χονδρού Δικηγόροι: Χ. Βαθειά, Γ. Χριστοδούλου Ασφαλιστικά Μέτρα - Αίτηση προσωρινής ανάθεσης επιμέλειας ανηλίκου στον πατέρα - Συνθήκες προσαρμογής του ανήλικου - Συνδρομή επείγουσας περίπτωσης - Συμφέρον του τέκνου. Άρση της ανάθεσης της επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου από την μητέρα και ανάθεση αυτής στον πατέρα, για λόγους που αφορούν την μητέρα και τον σύντροφο της. Τα προβλήματα προσαρμογής του ανηλίκου τέκνου, φέροντα μαθησιακές δυσκολίες και η προοπτική της μετοίκησης σε άλλο τόπο διαμονής αποτελούν ισχυρά κριτήρια για την ανάθεση της επιμέλειας. Σχηματισμός Ποινικής Δικογραφίας σε βάρος του συντρόφου της μητέρας μετά υπό υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση του ανηλίκου τέκνου. Με την υπό κρίση αίτηση, ο αιτών επικαλούμενος επείγουσα περίπτωση, ζητεί να του ανατεθεί προσωρινά, η άσκηση της επιμέλειας του προσώπου της ανήλικης θυγατέρας του Ι., ηλικίας επτά ετών, την οποία απέκτησε από τον γάμο του, με την καθής η αίτηση, ο οποίος (γάμος) κατόπιν κοινής αιτήσεως των συζύγων, ελύθη, με την υπ’ αριθμ. 159/2006 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, να απειληθεί κατά της καθής η αίτηση, χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση, για κάθε παράβαση της εκδοθησομένης απόφασης και να καταδικασθεί η καθής, στην δικαστική του δαπάνη . Η αίτηση, παραδεκτώς εισάγεται προς συζήτηση ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου κατά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.