Έγκριση περιβαλλοντικών όρων - Άρθρο 24 Συντ. - Επιλογή βέλτιστης λύσης, με συνεκτίμηση των επιπτσεων για το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον - Επαρκής αιτιολογία. ΣτΕ Ολ 674/2010(Παρατηρήσεις: Αγγελική Χαροκόπου)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2011, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Γ. Παναγιωτόπουλος Εισηγήτρια: Α. Σακελλαροπούλου Δικηγόροι: Α. Χαροκόπου, Φ. Ιωαννίδης, Α. Ζαχόπουλος, Σ. Δημητρακοπούλου Έγκριση περιβαλλοντικών όρων - Άρθρο 24 Συντ. - Επιλογή βέλτιστης λύσης, με συνεκτίμηση των επιπτώσεων για το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον - Ανάγκη επαρκούς αιτιολογίας. Προκειμένης κατασκευής μεγάλων τεχνικών έργων, σημαντικών για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, σε σύνθετο περιβάλλον, όπως το οικιστικό, επιβάλλεται η συνύπαρξή τους με άλλα έργα και δραστηριότητες, που είναι χαρακτηριστικά της λειτουργίας των οικισμών. Τυχόν μη επιλογή μίας τεχνικής λύσεως πρέπει να αιτολογείται νομίμως και επαρκώς. Η βέλτιστη λύση επιλέγεται κατόπιν σταθμίσεως των γενικών και ειδικών δυνατοτήτων καθώς και των διαθέσιμων οικονομικών μέσων, με βάση τους κανόνες της οικείας επιστήμης, ώστε να επιλέγεται η λύση που είναι εφικτή και συνεπάγεται τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον. 1. Επειδή, για την άσκηση της κρινόμενης αιτήσεως έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (υπ’ αριθμ. 1879992, 2589404/2006 ειδικά έντυπα παραβόλου). 2. Επειδή, με την αίτηση αυτή, όπως συμπληρώθηκε με το δικόγραφο προσθέτων λόγων, ζητείται η ακύρωση της υπ’ αριθμ. 122836/2.2.2004 κοινής αποφάσεως των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Πολιτισμού, Γεωργίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, με την οποία εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.