Γεώργιος Ν. Διαμαντόπουλος, Τύχη αίτησης αναστολής εκτελέσεως επ’ ευκαιρία ασκήσεως ανακοπής κατά διαταγής πληρωμής για αξίωση αδικαιολόγητου πλουτισμού (Γνωμοδότηση)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 4/2013, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Γεώργιος Ν. Διαμαντόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Α. Ιστορικό Τέθηκαν υπόψη μου τα παρακάτω έγγραφα: 1. Το υπ’ αριθμ. 48832/12.5.2008 προσύμφωνο μεταβίβασης ακινήτων της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Β.-Β. E.-Β., δυνάμει του οποίου ο Γ.T. προσυμφώνησε να μεταβιβάσει στην ετερόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Λ.Α. και Σια ΕΕ» την κυριότητα δύο, όμορων αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του στη Χαλκιδική και ειδικώς το υπ’ αριθμ. 327 κληροτεμάχιο Α΄ κατηγορίας, εκτάσεως 3.787 τ.μ., όπως επίσης το υπ’ αριθμ. 329 κληροτεμάχιο Α΄ κατηγορίας, εκτάσεως 3.242 τ.μ., αμφότερα κείμενα στη θέση «Μετόχι Αντέρ Ιβήρων» της εποικισθείσας περιοχής της πρώην κοινότητας Καψόχωρας ήδη Δ.Δ. Πευκοχωρίου του Δήμου Παλλήνης του Νομού Χαλκιδικής με τους όρους και συμφωνίες που αναγράφονται στο εν λόγω προσύμφωνο. Ρητώς και εγγράφως σημειώνεται στο προσύμφωνο ότι ο πωλητής «επιθυμώντας την αξιοποίηση του παραπάνω κληροτεμαχίου του (ήτοι αγροτεμαχίου άρτιου και οικοδομήσιμου κατά το τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού Κ.A. που αναφέρεται στο άνω προσύμφωνο) εμβαδού μέτρων επτά χιλιάδων είκοσι εννέα (7.029,00) και την επωφελέστερη οικονομική εκμετάλλευσή του, με την ανέγερση σ’ αυτό με δικές του δαπάνες και φροντίδες μιας οικοδομής που να διέπεται από τις διατάξεις του Ν 3741/1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικα, να καλύπτει ολόκληρο το ανώτατο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.