Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής από συναλλαγματικές - Δεν αναφέρεται στην αίτηση για τη διαταγή πληρωμής η εμπρόθεσμη και προσήκουσα εμφάνιση των συναλλαγματικών - Δεκτή η ανακοπή. ΕιρΠειρ 18/2015 (Διαδικασία πιστωτικών τίτλων)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2015, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ν. Κόντος Δικηγόροι: Σ. Τσάκωνα (ανακόπτοντος), Α. Κοντογιάννη (καθ’ ης η ανακοπή) Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής από συναλλαγματικές - Δεν αναφέρεται στην αίτηση για τη διαταγή πληρωμής η εμπρόθεσμη και προσήκουσα εμφάνιση των συναλλαγματικών - Δεκτή η ανακοπή. Διαταγή πληρωμής με βάση συναλλαγματικές. Στην αίτηση για διαταγή πληρωμής πρέπει να αναφέρεται το στοιχείο της εμπρόθεσμης και προσήκουσας εμφάνισης των συναλλαγματικών. Δέχεται την ανακοπή. Ακυρώνει την προσβαλλόμενη διαταγή πληρωμής διότι η αίτηση επί της οποίας στηρίχθηκε δεν ανέφερε ότι οι συναλλαγματικές εμφανίστηκαν εμπρόθεσμα για πληρωμή. [...] Στην προκειμένη περίπτωση ο ανακόπτων ζητά με την ανακοπή του, να ακυρωθεί η πιο πάνω διαταγή πληρωμής, (που εκδόθηκε με βάση δύο συναλλαγματικές εκάστης ποσού 1.500 ευρώ που εκδόθηκαν στις 29.10.2010 στη Δραπετσώνα Αττικής από την Α.Γ. σε διαταγή της καθής εδώ και τότε αιτούσας, αποδοχής του ανακόπτοντος εδώ και τότε καθού η 1η λήξεως 15.2.2011, η 2η 15.7.2011 με τόπο πληρωμής τη Δραπετσώνα, που δεν πληρώθηκαν στη λήξη τους και των οποίων η καθής είναι νόμιμη κομίστρια με οπισθογράφηση) με την οποία διαταγή πληρωμής ο ανακόπτων υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην καθής η ανακοπή το ποσό των 3.000 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, ισχυριζόμενος με τον πρώτο και μοναδικό λόγο της, ότι η προσβαλλόμενη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.