Ανακοπή κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από δασική έκταση - Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων - Αντικείμενο της ανακοπής - Προϋποθέσεις για την έγκυρη έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. ΜΠρΠειρ 1952/2014 (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2015, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Κ. Βελισσάρης Δικηγόροι: Α. Φύλλα (ανακόπτοντος), Ε. Κρόμπα (ΝΣΚ) Ανακοπή κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από δασική έκταση - Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων - Αντικείμενο της ανακοπής - Προϋποθέσεις για την έγκυρη έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Αντικείμενο της ανακοπής κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από δασική έκταση, που ανήκει στο Δημόσιο, στην άσκηση της οποίας νομιμοποιείται μόνο αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι κύριος της εκτάσεως, από την οποία αποβλήθηκε και η οποία δεν αποτελεί αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, με την έννοια του άρθρου 682 παρ. 1 του ΚΠολΔ, δεν είναι η έστω και προσωρινή αναγνώριση της κυριότητας του Δημοσίου ή άλλου ΝΠΔΔ ή της κυριότητας του ανακόπτοντος, που αποκτήθηκε με έκτακτη χρησικτησία ή έστω προσωρινή ρύθμιση της νομής επί δασικής κ.λπ. εκτάσεως, αλλά αποκλειστικά το κύρος του προσβαλλόμενου πρωτοκόλλου, η κρίση δηλαδή για τη συνδρομή των νομίμων προϋποθέσεων για την έκδοση του πρωτοκόλλου, το οποίο ανακόπτεται ως παράνομη διοικητική πράξη (ΑΠ Ολ 34/1996, ό.π.). Προϋποθέσεις για την έγκυρη έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από δημόσια δασική έκταση είναι: α) Ο χαρακτήρας της έκτασης ως δάσους ή αναδασωτέας έκτασης, ως χορτολιβαδικού εδάφους ή μερικώς δασοσκεπούς λιβαδιού. β) Η κυριότητα του δημοσίου, του δήμου ή της κοινότητας, της μονής ή του ιδρύματος...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.