Προθεσμία άσκησης αναίρεσης για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Εκκλητή απόφαση - Ν 4274/2014. ΑΠ 185/2015 (Ε’ Ποινικό Τμήμα)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2015, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Β. Κυττέα Μέλη: Α. Βασιλακοπούλου - Κατσαβριά, Α. Αλειφεροπούλου, Α. Πελεκάνος (Εισηγητής), Δ. Χονδρογιάννης Εισαγγελέας: Αθ. Κατσιρώδης Δικηγόροι: Ι. Ηρειώτης (αναιρεσείοντος), Θ. Κουρτέση (ΝΣΚ) Προθεσμία άσκησης αναίρεσης για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Εκκλητή απόφαση - Ν 4274/2014 Άσκηση αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά εκκλητής απόφασης πριν τη θέση σε ισχύ του Ν 4274/2014. Η προθεσμία ήταν ένας μήνας από τη δημοσίευση της απόφασης και όχι από την καταχώρηση αυτής στο ειδικό βιβλίο. Οι δικονομικοί νόμοι εφαρμόζονται για τις διαδικαστικές πράξεις που συντελούνται μετά τη θέσπισή τους και όχι αναδρομικά, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Η κρινόμενη αίτηση αναίρεσης είναι εκπρόθεσμη. [...] Κατά το άρθρο 596 παρ. 1 ΚΠΔ, οι δίκες που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας και σε οποιονδήποτε βαθμό, συνεχίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΔ, οι δε πράξεις που τελέστηκαν όταν ίσχυαν οι καταργούμενες διατάξεις διατηρούν το κύρος τους. Επίσης, κατά το άρθρο 601 παρ. 1 εδ. β’ ΚΠΔ, τα ένδικα μέσα που ασκήθηκαν πριν αρχίσει να ισχύει ο ΚΠΔ εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της ποινικής δικονομίας που καταργείται. Από τις μεταβατικές διατάξεις αυτές σε συνδυασμό και με το άρθρο 2 ΑΚ, κατά το οποίο ο νόμος ορίζει για το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.