Υπήκοος Αιγύπτου παρανόμως διαμένων και εργαζόμενος με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας στην Ελλάδα - Ασφαλιστική τακτοποίηση αυτού στο ΙΚΑ - Κρίση του δικάσαντος Δικαστηρίου επί της εφέσεως που ασκήθηκε από το ΙΚΑ για την εξαφάνιση της πρωτοβάθμιας απόφασης, η οποία έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του αλλοδαπού εργαζομένου για την ασφαλιστική τακτοποίησή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. ΔΕφΠειρ 1465/2015 (Τμήμα Δ’ Τριμελές)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Παπαγεωργίου Εφέτες: Δ. Τζαφά, Κ. Λουκαΐδης Δικηγόρος: Δ. Σουμάκη Υπήκοος Αιγύπτου παρανόμως διαμένων και εργαζόμενος με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας στην Ελλάδα - Ασφαλιστική τακτοποίηση αυτού στο ΙΚΑ - Κρίση του δικάσαντος Δικαστηρίου επί της εφέσεως που ασκήθηκε από το ΙΚΑ για την εξαφάνιση της πρωτοβάθμιας απόφασης, η οποία έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του αλλοδαπού εργαζομένου για την ασφαλιστική τακτοποίησή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ασφαλιστική τακτοποίηση αλλοδαπού παρανόμως διαμένοντος και εργαζόμενου στην Ελλάδα και δη υπηκόου Αιγύπτου στο ΙΚΑ. Μη αναγνώριση ασφάλισης από το ΙΚΑ. Προσφυγή του αλλοδαπού κατά της απόφασης περί μη αναγνώρισης της ασφάλισής του. Έκδοση πρωτοβάθμιας απόφασης, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η προσφυγή και αναγνωρίστηκε ότι ο εργαζόμενος αυτός δικαιούται να τακτοποιηθεί ασφαλιστικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έφεση από το ΙΚΑ κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης. Κρίση του δικάσαντος την έφεση Δικαστηρίου περί του ότι: (α) βάσει του άρθρου 2 ΑΝ 1846/1951, τα πρόσωπα που παρέχουν κατά κύριο επάγγελμα εξαρτημένη εργασία έναντι αμοιβής εντός της ελληνικής επικράτειας υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στην ασφάλιση του ΙΚΑ, (β) κατά γενική αρχή του ασφαλιστικού δικαίου που απορρέει από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, η υπαγωγή στην ασφάλιση αποτελεί τον κανόνα, και, συνεπώς, προκειμένου περί εξαιρέσεων...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.