Παραγραφή πράξεων και ποινών - Κρίνονται με βάση τους ελληνικού ποινικού νόμους, εφόσον όμως οι πράξεις θα υπάγονταν στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστικών αρχών- κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα - Δεν αποδείχθηκε ότι ο εκζητούμενος έχει στην Ελλάδα οικογενειακές ή άλλες νόμιμες υποχρεώσεις που καθιστούν αναγκαία την παρουσία του, έστω και φυλακισμένου στην Ελλάδα. ΑΠ 800/2016 (Α’ Ποινικό Τμήμα Διακοπών σε Συμβούλιο)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Χ. Βρυνιώτης Μέλη: Δ. Γεώργας, Ι. Μαγγίνας, Σ. Καρυστηναίου, Δ. Μπιζούνη (Εισηγήτρια) Εισαγγελέας: Χ. Αθανασίου Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - Παραγραφή πράξεων και ποινών - Κρίνονται με βάση τους ελληνικού ποινικού νόμους, εφόσον όμως οι πράξεις θα υπάγονταν στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστικών αρχών- κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα - Δεν αποδείχθηκε ότι ο εκζητούμενος έχει στην Ελλάδα οικογενειακές ή άλλες νόμιμες υποχρεώσεις που καθιστούν αναγκαία την παρουσία του, έστω και φυλακισμένου στην Ελλάδα. Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Έφεση του εκζητούμενου κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών. Ομαδικός βιασμός. Κλοπή κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας. Δυνητική άρνηση εκτέλεσης του εντάλματος. Η παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων και ποινών θα κριθεί σύμφωνα, με το άρθρο 12 στοιχ. δ΄ του Ν 3251/2004, σύμφωνα με τους ελληνικούς ποινικούς νόμους και μόνο, υπό την προϋπόθεση ότι οι αξιόποινες αυτές πράξεις θα υπάγονταν στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστικών αρχών, σύμφωνα με τους ελληνικούς ποινικούς νόμους. Εν προκειμένω, οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν στην αλλοδαπή, από αλλοδαπό και κατά αλλοδαπού και συνεπώς δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστικών αρχών. Κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα. Προσκόμιση πρόσφατου μισθωτηρίου συμβολαίου κατοικίας της συντρόφου του εκζητουμένου. Δεν προσκομίστηκε άδεια παραμονής του στην ημεδαπή, προηγούμενο μισθωτήριο, λογαριασμοί, αποδεικτικά καταβολής...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.