Αυτοκινητικό ατύχημα - Αξιώσεις εναγόντων που υπέστησαν περιουσιακή ζημία, καθώς και σοβαρή σωματική και ηθική βλάβη κατά του εναγόμενου ιδιοκτήτη και οδηγού του ζημιογόνου ΙΧΕ οχήματος και της ασφαλιστικής του εταιρίας. ΜΠρΑθ 892/2016 (Διαδικασία Αυτοκινήτων)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2016, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Πρωτοδικών: Β. Χατζηπανταζής Δικηγόροι: Δ. Δρακουλόγκωνας, Α. Τζαβέλλας, Α. Κανελλόπουλος Αυτοκινητικό ατύχημα - Αξιώσεις εναγόντων που υπέστησαν περιουσιακή ζημία, καθώς και σοβαρή σωματική και ηθική βλάβη κατά του εναγόμενου ιδιοκτήτη και οδηγού του ζημιογόνου ΙΧΕ οχήματος και της ασφαλιστικής του εταιρίας. Αγωγή αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης συνεπεία αυτοκινητικού ατυχήματος. Αξιώσεις εναγόντων που υπέστησαν περιουσιακή ζημία, καθώς και σοβαρή σωματική και ηθική βλάβη κατά του εναγόμενου ιδιοκτήτη και οδηγού του ζημιογόνου ΙΧΕ οχήματος και της ασφαλιστικής του εταιρίας. Αναγνώριση εις ολόκληρον ευθύνης των εναγομένων και καταδίκη τους (α) σε αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστησαν οι ενάγοντες, η οποία περιουσιακή ζημία συνίστατο στην ολοσχερή καταστροφή της δίκυκλης μοτοσικλέτας του ενός εκ των εναγόντων, στις δαπάνες στις οποίες υπεβλήθησαν για την διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο και σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο και τη χρήση των παιδιών τους ως βοηθών κατά το χρονικό διάστημα της ανικανότητάς τους να αυτοεξυπηρετηθούν και (β) σε αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης λόγω της σοβαρής σωματικής τους βλάβης και της ψυχικής ταλαιπωρίας τους συνεπεία του αυτοκινητικού ατυχήματος. [...] Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο πρώτος εναγόμενος οδηγώντας το με αριθμό κυκλ. ΖΖΡ-5718 ΙΧΕ αυτοκίνητο της ιδιοκτησίας του, που ήταν ασφαλισμένο για τις...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.