Προσωρινή ρύθμιση κατάστασης λόγω μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας - Διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων - Αντισυνταγματική η σχετική νομοθετική ρύθμιση - Δεκτή εν μέρει η αίτηση - Υποχρεώνει το καθ’ ου να δέχεται προσωρινά, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης τις υπηρεσίες των αιτούντων και να καταβάλλει το 100% των αποδοχών τους. ΜΠρΠειρ 704/2014 (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2016, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Καραχάλιου Δικηγόρος: Μ. Μαντζώρος Προσωρινή ρύθμιση κατάστασης λόγω μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας - Διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων - Αντισυνταγματική η σχετική νομοθετική ρύθμιση - Δεκτή εν μέρει η αίτηση - Υποχρεώνει το καθ’ ου να δέχεται προσωρινά, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης τις υπηρεσίες των αιτούντων και να καταβάλλει το 100% των αποδοχών τους. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των αιτούντων, υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ ειδικότητας σχολικών φυλάκων, οι οποίοι υπηρετούσαν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαπιστωτικές πράξεις του Δημάρχου Σαλαμίνας, για προσωρινή ρύθμιση κατάστασης, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί αγωγής τους με το ίδιο αντικείμενο. Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι το να θέσει το καθ’ ου σε διαθεσιμότητα τους αιτούντες, συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους, η δε σχετική διάταξη βάσει της οποίας επιβλήθηκε το ως άνω μέτρο είναι αντισυνταγματική, καθόσον αντίκειται στα άρθρα 2 παρ. 1, 4 παρ. 5, 22 παρ. 1, 25 παρ. 1 του Συντάγματος περί σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ισότιμης συνεισφοράς στα δημόσια βάρη, προστασίας της εργασίας και επιπλέον στις αρχές της αναλογικότητας και της αξιοκρατίας και ως εκ τούτου είναι ανίσχυρη. Πιθανολογείται ο επικείμενος κίνδυνος, καθόσον οι αποδοχές των αιτούντων είναι το μοναδικό...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.