Επίδομα αλλοδαπής πολιτικών υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου - Νομική φύση του επιδόματος αυτού υπό το καθεστώς του Ν 2238/1994 - Δήλωση διοικούμενου περί μερικής ανάκλησης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός του και αναγνώρισης του αποζημιωτικού χαρακτήρα του εν λόγω επιδόματος, με αίτημα επιστροφής του αχρεωστήτως παρακρατηθέντος φόρου - Κρίση του Διοικητικού Εφετείου επί της εφέσεως που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου που έκανε δεκτή την σχετική προσφυγή του διοικούμενου κατά της άρνησης της φορολογικής αρχής να αναγνωρίσει τον αποζημιωτικό χαρακτήρα του εν λόγω επιδόματος και να επιστρέψει σε αυτόν τον παρακρατηθέντα φόρο. ΔΕφΠειρ 2670/2015 (Τμήμα H’ Μονομελές)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 2/2016, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Εφέτης: Ε. Μποναφάτου Επίδομα αλλοδαπής πολιτικών υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου - Νομική φύση του επιδόματος αυτού υπό το καθεστώς του Ν 2238/1994 - Δήλωση διοικούμενου περί μερικής ανάκλησης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός του και αναγνώρισης του αποζημιωτικού χαρακτήρα του εν λόγω επιδόματος, με αίτημα επιστροφής του αχρεωστήτως παρακρατηθέντος φόρου - Κρίση του Διοικητικού Εφετείου επί της εφέσεως που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου που έκανε δεκτή την σχετική προσφυγή του διοικούμενου κατά της άρνησης της φορολογικής αρχής να αναγνωρίσει τον αποζημιωτικό χαρακτήρα του εν λόγω επιδόματος και να επιστρέψει σε αυτόν τον παρακρατηθέντα φόρο. Νομική φύση επιδόματος πολιτικών υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου για τη μετάβαση τους στην αλλοδαπή με σκοπό την εκτέλεση υπηρεσίας, υπό το καθεστώς του Ν 2238/1994 (προϊσχύων Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος). Δήλωση διοικούμενου - πολιτικού υπάλληλου στη φορολογική αρχή περί μερικής ανάκλησης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός του και περί αναγνώρισης ότι το εν λόγω επίδομα δεν συνιστά εισόδημα από μισθωτή εργασία, με αίτημα επιστροφής του αχρεωστήτως παρακρατηθέντος φόρου. Απόρριψη της δηλώσεως αυτής από τη φορολογική αρχή. Προσφυγή του διοικούμενου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά της εν λόγω απορριπτικής διοικητικής πράξης, χωρίς να έχει προηγηθεί άσκηση εκ μέρους του ενδικοφανούς διοικητικής προσφυγής. Έφεση του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.