Το περιοδικό για τον Σύγχρονο Νομικό

Εκδίδεται από το 1997 - Διμηνιαία έγχρωμη έκδοση

(έντυπη & ψηφιακή)

Το περιοδικό Συνήγορος δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ
Διεύθυνση Σύνταξης: Τζ. Παπαντωνοπούλου-Καρατζά
Συντακτική Ομάδα: Δ. Γαβριήλ, Μ. Ορφανού, Α. Παπαθωμάς, Κ. Σκουλαρίκη, Μ. Ψαραύτη
Συντονισμός Ύλης: Μ. Νάνου
ISSN: 1108-2739
Έτη: 17
Τεύχη: 101

Ο Συνήγορος είναι το πρώτο έγχρωμο, διμηνιαίο περιοδικό νομικής και επιχειρηματικής επικαιρότητας. Αποτελεί μία γέφυρα επικοινωνίας, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του νομικού αλλά και του σύγχρονου επιχειρηματία, που εδώ και καιρό αναγνωρίζουν την ανάγκη μιας εύληπτης και συνάμα ποιοτικής ενημέρωσης για νομικά και επιχειρηματικά θέματα. Σημαντική είναι η συνεισφορά του Συνηγόρου στην ενημέρωση για τις νομοθετικές εξελίξεις, εθνικές και κοινοτικές.

Για το λόγο αυτό έχει αφιερώσει πολλές μόνιμες στήλες, αλλά και έκτακτες στήλες, όταν προκύπτουν επίκαιρα νομοθετικά θέματα.

Ο Συνήγορος πρωτοπορεί και στον χώρο της νομολογίας παρουσιάζοντας σε κάθε τεύχος τις σημαντικότερες αποφάσεις από τα ανώτατα εθνικά και κοινοτικά δικαστήρια (ΑΠ, ΣτΕ, ΕλΣ, ΑΕΔ, ΝΣΚ, ΕΔΔΑ, ΔΕΕ, ΓενΔΕΕ).

Καινοτομία αποτελούν τα χρονοδιαγράμματα ενεργειών, βήμα προς βήμα (check lists) για την καθημερινή άσκηση της δικηγορίας (συστάσεις, μεταβιβάσεις εταιριών κ.ά.), καθώς και τα πρωτότυπα υποδείγματα δικογράφων.

Εκτός από τη δημοσίευση μελετών έγκριτων νομικών, ο Συνήγορος, ως περιοδικό με έντονο οικονομικό προσανατολισμό συνεργάζεται με διεθνούς φήμης εταιρίες ορκωτών ελεγκτών (KPMG, Grant Thornton, PriceWaterHouseCoopers κ.ά.), για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του σε θέματα φορολογικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Έντονη είναι η προσέγγιση της διεθνούς νομικής και επιχειρηματικής επικαιρότητας μέσω του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Δικαίου του Παν/μίου της Κολωνίας, διακεκριμένων ανταποκριτών στο εξωτερικό, αλλά και επιλεγμένης αρθρογραφίας των πιο έγκυρων αλλοδαπών νομικών περιοδικών (ABA Journal, The Lawyer, Law Practice Management, κ.α.).

Η θεματολογία του Συνηγόρου καλύπτει βέβαια ποικίλα θέματα. Είναι ένα περιοδικό που αλλάζει, με ειδήσεις, άρθρα, συνεντεύξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, υγεία, περιβάλλον, οργάνωση γραφείου, πολιτισμό, ενημέρωση και πολλά ακόμα θέματα. Ένα περιοδικό που δεν μπορεί να λείπει από κανένα γραφείο.

Τεύχη 2021

Τεύχη 2020

Τεύχη 2019

Τεύχη 2018

Τεύχη 2017

Τεύχη 2016

Τεύχη 2015

Τεύχη 2014

Τεύχη 2013

Τεύχη 2012

Τεύχη 2011

Τεύχη 2010

Τεύχη 2009

Τεύχη 2008

Τεύχη 2007

Τεύχη 2006

Τεύχη 2005