Ι. Βενιέρης, Η πρόσφατη νομολογία περί δανείων με αποπληρωμή σε ελβετικό φράγκο ως λόγος ανακοπής παρά τα ισχύοντα περί δεδικασμένου και απρόβλητου ενστάσεων (άρθρα 633 παρ. 2, 933 παρ. 4 ΚΠολΔ)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 8-9/2019, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2019

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σε περίπτωση αίτησης ανακοπής κατά διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, ο οφειλέτης δεν μπορεί να εγείρει ισχυρισμούς που ήδη τέθηκαν στο δικαστήριο ή ισχυρισμούς που θα μπορούσε να είχε εγείρει. Υπάρχει όμως η εξαίρεση για την περίπτωση των ισχυρισμών που ο οφειλέτης δεν μπορούσε να εγείρει ενώπιον του δικαστηρίου ελλείψει πραγματικών περιστατικών ή αποδείξεων. Οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις σχετικώς με τα νομικά ζητήματα των δανείων που αποπληρώνονται με ελβετικά φράγκα είναι μία τέτοια περίπτωση αποδεκτών νέων ισχυρισμών.Η πρόσφατη νομολογία περί δανείων με αποπληρωμή σε ελβετικό φράγκο ως λόγος ανακοπής παρά τα ισχύοντα περί δεδικασμένου και απρόβλητου ενστάσεων (άρθρα 633 παρ. 2, 933 παρ. 4 ΚΠολΔ)* Ιάκωβος Ε. Βενιέρης,  Επίκ. Καθηγητής ΕΚΠΑ Ιστορικό Ετέθησαν υπόψη μου προς αξιολόγηση τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά [1] : Με την υπ’ αριθμ. ****** απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γρεβενών (Εκουσία Δικαιοδοσία), σε γονείς ανήλικων τέκνων παρασχέθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η άδεια α) για τη σύναψη συμβάσεως δανείου για λογαριασμό των άνω ανηλίκων και β) η εγγραφή προσημείωσης στα ακίνητα, στα οποία είχαν την ψιλή κυριότητα. Συγκεκριμένα παρασχέθηκε η άδεια στους γονείς να προβούν, για λογαριασμό των άνω ανηλίκων, στη σύναψη δύο (2) δανειακών συμβάσεων, ποσού πεντακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (550.000€) το πρώτο δάνειο και ποσού διακοσίων εξήντα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.