Κ. Φουντεδάκη / Έ. Τζίβα, Αποζημίωση λόγω αδικοπραξίας για απόκτηση μερίδων Συνεταιριστικής Τράπεζας - Yπολογισμός ζημίας - Aίτημα πλήρους αποζημίωσης με προσφορά των συνεταιριστικών μερίδων από τον ζημιωθέντα συνεταίρο στην Τράπεζα (γνωμ.)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 10/2020, Οκτώβριος 2020

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Γνωμοδότηση η οποία δίνει απάντηση από άποψη συνεταιριστικού και αστικού δικαίου στο ερώτημα εάν είναι νόμιμο αίτημα συνεταίρων, που ασκείται δικαστικά, για την καταβολή σ’ αυτούς πλήρους αποζημίωσης, υπό τον όρο της προσφοράς και παράδοσης στη Συνεταιριστική Τράπεζα του τίτλου συνεταιριστικών μερίδων, άλλως, των συνεταιριστικών μερίδων τις οποίες αυτή έχει εκδώσει και οι οποίες ανήκουν στους συνεταίρους – ενάγοντες.Ιστορικό 1. Ο Πιστωτικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (εφεξής: η «Συνεταιριστική Τράπεζα» ή η «Τράπεζα») ιδρύθηκε το 1993 με τη μορφή αμιγούς πιστωτικού συνεταιρισμού. Το Σεπτέμβριο του 1995 έλαβε άδεια λειτουργίας ως πιστωτικό ίδρυμα από την Τράπεζα της Ελλάδος (εφεξής: «ΤτΕ») και έκτοτε λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με τις διατάξεις της τραπεζικής νομοθεσίας. 2. Συνεταίροι της Συνεταιριστικής Τράπεζας έχουν ασκήσει αγωγές κατ’ αυτής, προβάλλοντας ότι ζημιώθηκαν λόγω αδικοπραξίας της κατά τη διάθεση σ’ αυτούς συνεταιριστικών μερίδων, μέσω των προστηθέντων της οι οποίοι προέβησαν σε ελλιπή ή και παραπλανητική ενημέρωσή τους. Κατά τους ισχυρισμούς των εναγόντων συνεταίρων, η ζημία τους συνίσταται στο συνολικό ποσό το οποίο κατέβαλαν για την απόκτηση των συνεταιριστικών τους μερίδων, για το λόγο ότι α) η τρέχουσα πραγματική αξία των μερίδων τους υπολείπεται κατά πολύ της αξίας απόκτησής τους β) ότι επί...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.